Головна Новини Суспільство події Неповнолітні диверсанти з Чернігівщини працювали на російські спецслужби
commentss НОВИНИ Всі новини

Неповнолітні диверсанти з Чернігівщини працювали на російські спецслужби

На Чернігівщині СБУ викрила підлітків, які на замовлення рф знищували об’єкти Укрзалізниці

сьогодні, 13:14
Поділіться публікацією:

На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України та Національна поліція затримали групу підлітків, які на замовлення російських спецслужб підпалювали важливі об'єкти залізничної інфраструктури. Підлітки отримували інструкції від російських кураторів через Телеграм. Про це повідомили в СБУ.

Неповнолітні диверсанти з Чернігівщини працювали на російські спецслужби

Викрито групу підпалювачів Укрзалізниці: діяли за наказом російських спецслужб

Головним організатором підпалів виявився 15-річний хлопець із Ніжинського району. Він шукав способи легкого заробітку в інтернеті й натрапив на пропозицію від російських спецслужб. Юнак залучив до цієї небезпечної справи ще трьох своїх знайомих — однокласників і одного приятеля, які також погодилися взяти участь.

Спочатку підлітки отримували інструкції щодо того, як знайти й зафіксувати точні місця розташування об’єктів Укрзалізниці. Потім, озброївшись легкозаймистими речовинами, вони підпалювали ці об'єкти. Одна з таких диверсій призвела до серйозного пошкодження релейної шафи, що могла поставити під загрозу безпеку залізничних перевезень на важливій ділянці.

Правоохоронці діяли швидко й затримали підпалювачів "на гарячому". За свою роботу на російських кураторів підлітки очікували отримати гроші, але тепер замість цього їм загрожує довічне ув’язнення. Відповідно до кримінального законодавства України, їх звинувачують у диверсії, скоєній групою осіб за попередньою змовою під час воєнного стану.

“На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану)”, — йдеться в повідомленні СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/13102

Новини