Головна Новини Суспільство події Небезпечний челлендж повернувся в TikTok: підлітків госпіталізують з важкими опіками
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний челлендж повернувся в TikTok: підлітків госпіталізують з важкими опіками

Діти надходять до лікарні з опіками ротової порожнини, стравоходу або шлунково-кишкового тракту, іноді спостерігається блювота

2 вересня 2021, 12:52
Поділіться публікацією:

У популярному серед підліткової аудиторії додатку TikTok знову з'явився смертельно небезпечний "Пуд-челендж". Суть тренда в тому, щоб з'їсти капсулу з гелем для прання, при цьому знімаючи все на відео. Так користувачі ковтають подушечки, після чого їх госпіталізують з важкими опіками. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1 + 1".

Небезпечний челлендж повернувся в TikTok: підлітків госпіталізують з важкими опіками

Небезпечний челлендж повернувся в TikTok - фото з відкритих джерел

"Підлітки на камеру, через суперечку або заради цікавості ковтають капсули з миючими засобами. Щомісяця в лікарню госпіталізуються 15-20 дітей, що випили агресивну речовина" — повідомили у Всеукраїнському союзі парамедиків.

Глава вищеназваної організації Ярослав Вус каже, що в тренді знову з'явився челлендж, де на камеру ковтають капсули для прання. Після цього діти надходять до лікарні з опіками ротової порожнини, стравоходу або шлунково-кишкового тракту, іноді спостерігається блювота. За його словами, перші симптоми нагадують поширену печію.

Лікар також зазначає, що головною небезпекою стає звуження стравоходу після його загоєння, внаслідок якого людина вже не може нормально їсти.

Медик зазначив, що за перших же симптомах, необхідно відразу звернутися до лікарні, а не вдаватися до спроб промивати шлунок власними силами. Доктор додав, що біль за подібних опіках є дуже сильною, тому дітям не вдасться приховати участі в подібному челенджі.

Відзначається, що небезпечний тренд з'явився в TikTok ще кілька років тому. Зараз же "Пуд-челендж" стає все більш поширеним на просторах інтернету.

У матеріалі видання "Коментарі" можна прочитати, що в США під час виконання челенджу з TikTok померла дитина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини