Головна Новини Суспільство події Найпоширеніші причини ДТП в Україні: опублікована статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпоширеніші причини ДТП в Україні: опублікована статистика

З початку року в Україні у ДТП загинуло понад 1,9 тис. осіб

сьогодні, 11:39
Поділіться публікацією:

В Україні за останні вісім місяців у дорожніх аваріях загинуло майже дві тисячі осіб. Це більше, ніж торік, на 10,5%. Про це повідомили в Укравтопромі. 

Найпоширеніші причини ДТП в Україні: опублікована статистика

У 2024 році в Україні загинуло майже 2 тисячі осіб у ДТП

Загалом з січня по серпень в Україні сталося 16 621 ДТП. Причини та обставини ДТП варіюються, але основними факторами, що призводять до фатальних наслідків, залишаються порушення швидкості та правил маневрування. Всього через перевищення швидкості загинуло 1093 особи. Ще 305 смертельних випадків стались через неправильне маневрування водіїв. Незначна, але трагічна кількість загиблих, а саме 82 особи, була зафіксована серед пішоходів, які перетинали дорогу у недозволених місцях.

Щодо часу аварій, то найчастіше вони відбуваються у вечірні години між 17 та 19 годинами, особливо у п'ятницю, що вважається найнебезпечнішим днем тижня. Це час, коли багато водіїв поспішають додому після тижневої роботи, а збільшення трафіку значно підвищує ризики на дорогах.

Національна кампанія безпеки дорожнього руху закликає водіїв до більшої уваги та відповідальності.  

"Бережіть себе та інших учасників дорожнього руху. Не порушуйте правил і будьте особливо уважними під час водіння," — зазначає представник патрульної поліції.                                    

Читайте також на порталі “Коментарі” — Consumer Reports опублікувало оновлений рейтинг найкращих бюджетних автомобілів, що стануть ідеальним вибором для водіїв у 2024 році. В списку представлено десять моделей, від седанів до кросоверів, які вибиваються на передній план завдяки своїй вартості, якості та надійності.                                                         



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини