Головна Новини Суспільство події Найдовша за всю історію блискавка потрапила до книги рекордів: яка її довжина
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдовша за всю історію блискавка потрапила до книги рекордів: яка її довжина

Американська блискавка завдовжки 768 км потрапила до книги рекордів

1 лютого 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Одна блискавка, яка проскочила через три штати США, визнана найдовшою за всю історію. Таку заяву зробило у вівторок, 1 лютого, метеорологічне агентство ООН. Про це повідомляє Reuters.

Найдовша за всю історію блискавка потрапила до книги рекордів: яка її довжина

Блискавка - фото з відкритих джерел

У квітні 2020 року рідкісний горизонтальний розряд низької швидкості, названий мегаспалахом, охопив 768 кілометрів (477 миль) між хмарами в Техасі та Міссісіпі. Його виявили вчені за допомогою супутникових технологій, і його відстань, що побила попередній рекорд на 60 км, підтверджена Комітетом Всесвітньої метеорологічної організації.

"Ця подорож повітрям (літаком) зайняла б пару годин, а в цьому випадку відстань була подолана за лічені секунди", — сказала речник ВМО Клер Нулліс.

Інший мегаспалах, який стався над Уругваєм та Аргентиною в червні 2020 року, також встановив новий рекорд, як найбільш тривалий – 17,1 секунди, повідомила ВМО.

Хоча ці два нещодавно внесені в каталог мегаспалахи ніколи не торкалися землі, вони слугують нагадуванням про небезпеку погодного явища, яке вбиває сотні людей на рік.

"Ми повторюємо наше повідомлення: коли гримить грім, коли ви бачите блискавку – заходьте в приміщення. Не шукайте притулку в пляжній хатині, не стійте під деревом", – сказав Нулліс.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Індонезії чоловік вижив після удару блискавки. Як стало відомо, інцидент стався у столиці Індонезії, місті Джакарта. На території машинобудівного підприємства до 35-річного охоронця потрапила блискавка під час дощу. У цей момент чоловік ішов із парасолькою відкритою місцевістю. Після удару потерпілий впав на землю і вже не зміг стати самостійно, ймовірно знепритомнівши. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини