Головна Новини Суспільство події «Нас змушують закрити місто»: у Тернополі мер-порушник карантину обурюється діями поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

«Нас змушують закрити місто»: у Тернополі мер-порушник карантину обурюється діями поліції

Порушників карантину у Тернополі вже почали штрафувати, що викликало хвилю невдоволення

9 січня 2021, 19:47
Поділіться публікацією:

У Тернополі, де попри рішення Кабміну відмовилися дотримуватися правил посиленого карантину, що діє в Україні із 8 до 24 січня, поліція почала штрафувати порушників. Такими діями правоохоронців щиро невдоволений міський голова Тернополя Сергій Надал, про що він і повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Нас змушують закрити місто»: у Тернополі мер-порушник карантину обурюється діями поліції

Ймовірно, у Тернополі таки введуть локдаун — із 11 січня. Фото із відкритих джерел

Як відомо, в цьому обласному центрі жорсткий локдаун вирішили не вводити. Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації (ТЕБ і НС). Сергій Надал обґрунтував таку позицію значним зменшенням кількості хворих на коронавірус на території міста і необхідності підприємців заробляти.

"Я не боюся приймати важкі, але правильні рішення, якщо в цьому є об'єктивна потреба. Якщо протягом наступних днів відбудеться зростання кількості хворих — ми призупинимо рішення комісії і Тернопіль перейде в режим жорсткого карантину. Крім того, ми чітко розуміємо, що ідуть свята і тестування можуть не проводитися в повній мірі", — стверджував Надал у переддень початку локдауну.

Між іншим, це вже не вперше, коли Тернопіль "бунтує" проти карантину — восени в місті також відмовлялися запроваджувати обмеження "червоної" зони.

Утім, уже сьогодні, 9 січня, стало відомо, що працівники місцевих відділень поліції діють згідно із вказівками, які "диктує" вище керівництво. Підприємці, які вийшли на роботу попри загальні заборони, були відповідно оштрафовані. Коментуючи можливість притягнення до відповідальності ще й членів міської комісії з ТЕБ і НС, Сергій Надал згадує часи правління Віктора Януковича. Мер називає такі методи "тиском і залякуванням".

Крім того, як повідомляє Надал із посиланням на власні джерела, у Тернополі можливий і сценарій примусової зупинки освітнього процесу.

"Більше того, у мене є інформація про те, що правоохоронці виставлять кордони навколо шкіл, щоб не допустити дітей на навчання, а на директорів навчальних закладів та вчителів будуть відкриті справи", — написав чиновник у Facebook.

Водночас політик зазначив, що "воювати з поліцією ніхто не буде". Найімовірніше із понеділка, 11 січня, на території Тернополя все ж почне діяти локдаун; от тільки розпорядження буде діяти "згори" — від обласної комісії із надзвичайних ситуацій.

Утім, жителі Тернополя — не єдині порушники локдауну. До окремих хитрощів, як уже повідомляли "Коментарі", вдається і торговельна мережа гіпермаркетів "Епіцентр". 

Тим часом на порталі можна ознайомитися зі списком дозволених і заборонених речей під час посилення січневого карантину в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

нормал

9 січня 2021, 21:06

мэра на мыло, чересчур хитрый


Новини