Головна Новини Суспільство події Наказував вбивати мирних мешканців Київщини: слідчі просять повідомити інформацію про ката з рф
commentss НОВИНИ Всі новини

Наказував вбивати мирних мешканців Київщини: слідчі просять повідомити інформацію про ката з рф

окупант особисто віддавав підлеглим російським солдатам злочинні накази під час окупації села Липівка Бучанського району

20 травня 2022, 20:31
Поділіться публікацією:
Командиру роти армії РФ, який наказував вбивати мирних мешканців Київщини, повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни. Також слідчі просять свідків повідомляти про його причетність до інших злочинів. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора України.
Слідчі заочно повідомили про підозру командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35 загальновійськової армії у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
"За даними слідства, підозрюваний особисто віддавав підлеглим російським солдатам злочинні накази під час окупації села Липівка Бучанського району Київської області. Виконуючи його наказ, військовослужбовці РФ з автоматичної вогнепальної зброї поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку. Він не становив ніякої загрози та перебував на подвір’ї власного домоволодіння. Згодом окупанти з танку розстріляли його будинок, знаючи, що в ньому знаходився поранений. Потерпілий згорів разом із будівлею. Через військову агресію РФ проти України у селі Липівка повністю зруйновано 18 житлових будинків мирних мешканців. Підозрюваного буде оголошено у розшук з метою його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності", -йдеться у повідомленні.
Також правоохоронці просять свідків відгукнутися та повідомили про його причетність до інших злочинів.
Наказував вбивати мирних мешканців Київщини: слідчі просять повідомити інформацію про ката з рф - фото 2
"Якщо ви впізнаєте цього російського військовослужбовця і маєте свідчення про його причетність до інших злочинів — надсилайте докази на https://warcrimes.gov.ua/або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75",- повідомляють у прокуратурі.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що після провалу "референдуму" окупанти готуються до анексії окупованих територій. 

Наказував вбивати мирних мешканців Київщини: слідчі просять повідомити інформацію про ката з рф

Слідчі оголосили підозру ще одному кату рф (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини