Головна Новини Суспільство події На Запоріжжі фермер розорав під урожай старе єврейське кладовище
commentss НОВИНИ Всі новини

На Запоріжжі фермер розорав під урожай старе єврейське кладовище

Правоохоронці вже порушили кримінальну виробництво. Однак покарати порушника хочуть не за наругу над могилами, а за самовільне захоплення землі.

8 грудня 2020, 21:30
Поділіться публікацією:

Боротьба за землю приймає абсурдні форми. Так, у Запорізькій області фермер вирішив під посів зернових перекопати старовинне єврейське кладовище. Активісти і жителі Гуляйполя помітили, що місцевий фермер буквально захопив кладовищі в своїх цілях, активісти звернулися в поліції, але як повідомляє видання "Укрінформ", місцева влада і поліція не реагували.

На Запоріжжі фермер розорав під урожай старе єврейське кладовище

ФОТО: Укринформ


На Запоріжжі фермер розорав під урожай старе єврейське кладовище - фото 2

На даний момент інформацію про правопорушення внесли в ЕРДР і відкрили кримінальне провадження за фактом самовільного захоплення землі. На кладовищі немає документів і тому, як стверджують правоохоронці, він нібито просто земельну ділянку, "який самовільно захопив фермер". У той же час місцева влада стверджує, що ніяких дозволів на оранку кладовища не давали. На старовинному кладовищі багато поховань, деяким надгробиям більше 150 років. Після оранки поле засіяне людськими кістками.

На Запоріжжі фермер розорав під урожай старе єврейське кладовище - фото 3


Місцеві жителі збирають кістки на поле і намагаються зберегти хоча б надгробні пам'ятники.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Нідерландах почалася масштабна програма зі зрізання головок у тюльпанів, незважаючи на сезон їх активного цвітіння. Причиною цього стало повальне повернення туристів, які примудряються минути всі заборони з карантину і пробратися на територію країни заради приголомшливого виду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини