Головна Новини Суспільство події На Закарпатті вночі зійшли селеві потоки: кілька населених пунктів затоплені, пошкоджено дві дороги (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Закарпатті вночі зійшли селеві потоки: кілька населених пунктів затоплені, пошкоджено дві дороги (ФОТО)

Два потужні селеві потоки затопили населені пункти у трьох районах Закарпаття

5 січня 2022, 11:51
Поділіться публікацією:

Цієї ночі на Закарпатті зійшло два потужні селеві потоки, які затопили населені пункти у Рахівському, Тячівському та Хустському районах. Нині лишається підтоплено 7 підвалів, 6 будинків та 21 домогосподарство. Про це повідомили у головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій у Закарпатській області, передає портал "Коментарі".

На Закарпатті вночі зійшли селеві потоки: кілька населених пунктів затоплені, пошкоджено дві дороги (ФОТО)

Селеві потоки на Закарпатті. Фото ДСНС

Також негода пошкодила дорогу міжнародного та регіонального значення. Селеві потоки зійшли на дорогу  Р21 в с. Нижній Бистрий Хустського району та автошлях національного значення Н09 у м. Рахів. На ранок рух транспорту вдалось відновити.

"В обох випадках над розчисткою дорожнього полотна від земляних мас та каміння працювала техніка фірми, що обслуговує ці відрізки автошляхів. Наразі рух транспорту відновлено," — повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС Закарпаття.

У боротьбі з силами природи місцевим мешканцям нині допомагають рятувальники, відкачуючи воду. Нині про потеріплих інформації немає, повідомлення про наслідки негоди уточнюється.

Нагадаємо, селеві потоки є непередбачуваними, виникають раптово та мають потужну руйнівну силу. У зимовий період вони можуть сходити разом з сніговою лавиною. Тому, кого застав селевий потік, як правило, врятуватися не вдається. Рятувальники радять у разі, якщо ви стали свідком сходження таких потужних паводків, щойно почули їх шум — якомога швидше постарайтеся піднятися вгору та пам’ятати, що потік несе з собою каміння та дерева.

На Закарпатті вночі зійшли селеві потоки: кілька населених пунктів затоплені, пошкоджено дві дороги (ФОТО) - фото 2

На Закарпатті вночі зійшли селеві потоки: кілька населених пунктів затоплені, пошкоджено дві дороги (ФОТО) - фото 3

Читайте також: МОЗ починає кампанію вакцинації від поліомієліту дітей до 6 років: яка причина



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини