Головна Новини Суспільство події На західній Україні оголосили жовтий рівень небезпеки через відлигу
commentss НОВИНИ Всі новини

На західній Україні оголосили жовтий рівень небезпеки через відлигу

Очікується підвищення рівня води на 0,2-0,7 метра

9 березня 2021, 10:53
Поділіться публікацією:

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили, що в Україні 9 березня на річках басейну Прип'яті очікується підйом рівнів води через весняне потепління. У зв'язку з цим у Волинській області можливі підтоплення сільськогосподарських ділянок, дворів і будинків, йдеться на сайті ДСНС.

На західній Україні оголосили жовтий рівень небезпеки через відлигу

Погода на заході України - фото з відкритих джерел

"Можливе досягнення відміток затоплення присадибних ділянок (дворів, господарських споруд) і сільгоспугідь в прирічкових населених пунктах Ратнівського, Старовижівського, Любешівського, Маневицького районів Волинської області (рівень небезпеки жовтий)", — повідомили у ДСНС.

Також у службі додали, що очікується підвищення рівня води на 0,2-0,7 метра.

Нагадаємо, що раніше синоптики повідомляли, що в Україні середня місячна температура в березні передбачається на рівні від 0 до 6 градусів тепла. У Криму показник досягає 3 градусів з позначкою "плюс". За даними синоптиків, такі градуси близькі до середніх багаторічних значень. Тоді як кількість опадів в березні складе 26-50 мм. Зокрема, в гірських районах цей показник дорівнює 40-85 мм. Зазначається, що ці значення також знаходяться в межах норми.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Укрзалізниці розповіли, як негода в Україні вплине на розклад поїздів. За словами експертів, попри те, яку погоду спрогнозували синоптики, залізниця є найбільш безпечним видом транспорту в таких погодних умовах. У прес-службі "УЗ" зазначили, що в компанії докладуть всіляких зусиль, щоб забезпечити достатню кількість пасажирських місць, і в разі необхідності воно буде збільшено. В "УЗ" також підкреслили, що в цей момент співробітники залізниці продовжують роботи з очищення залізничної інфраструктури від снігу, в тому числі залізничних вокзалів і станцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини