Головна Новини Суспільство події У Тернопільській області гігантський град розміром із пельмені засипав кілька сіл (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тернопільській області гігантський град розміром із пельмені засипав кілька сіл (ФОТО)

Град засипав кілька населених пунктів під Тернополем

28 липня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Негода не тільки за кордоном наробила біди, але і в Україні. Зокрема, від величезного граду, дощу з сильними поривами вітру постраждали кілька сіл у Тернопільській області. У західному регіоні він випав в середу, 28 липня. Про це повідомляють місцеві жителі, які масово публікують в соціальних мережах відео і фото після погодної стихії.

У Тернопільській області гігантський град розміром із пельмені засипав кілька сіл (ФОТО)

Стихія наробила лиха на Тернопільщині (фото з відкритих джерел)

На фото видно дійсно величезні шматки льоду, що нагадують за формою українські пельмені, а іноді — перепелині яйця.

У Тернопільській області гігантський град розміром із пельмені засипав кілька сіл (ФОТО) - фото 2

Місцеві жителі з тернопільського містечка Ланівці розповіли, що град буквально засипав їх територіальну громаду. Величезні шматки льоду, падаючи з неба, вибили овочі, фрукти на деревах і квіти на клумбах.

Депутат Лановецької міської ради Давид Андрощук опублікував кадри з градом і дощем у своєму районі. Чоловік у замітці висловив надію, що стихія не пошкодить людям автомобілі, а в Україну не прийдуть американські смерчі.

Крім того, жителі Лановців, Оришківців і Волиці показали в мережі, що стихія наробила в їхніх громадах. Люди називали град на фотографіях "крижаними пельменями".

У Тернопільській області гігантський град розміром із пельмені засипав кілька сіл (ФОТО) - фото 3

Відомо, що сьогодні, за прогнозами синоптиків, у західних, північних, а ще Кіровоградській, Вінницькій, Черкаській і Полтавській областях очікуються грози, а в деяких районах — навіть град і пориви вітру до 20 метрів за секунду. Рятувальники віднесли цю стихію до першого ("жовтого") рівня небезпеки.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що Італію накрила сильна злива: стихія руйнує міста. Італійська провінція Комо, яка знаходиться в північній частині області Ломбардія, сильно постраждала від стихії. Повідомляється, що вулиці міста і будинки місцевих жителів затоплені водою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини