На території країни НАТО вибухнула російська морська міна

На популярному румунському курорті вибухнула морська міна Росії.

У Румунії, яка є членом НАТО стався потужний вибух російської морської міни. Його зафіксували поблизу пірсу у популярному курортному містечку Костінешть. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на місцеве видання Digi24.

Вранці, 14 серпня до екстрених служб Румунії надійшов дзвінок з проханням відреагувати на вибух на курорті Костінешть. На ситуацію миттєво відреагувала місцева Інспекція з надзвичайних ситуацій, яка відправила пожежну машину, бригаду швидкої допомоги, човен та інших спеціалістів для врегулювання ситуації.

Оперативники вказали, що російська міна влучила у пірс внаслідок з чого здетонувала. Наразі сама пристань серйозних ушкоджень не зазнала, також не повідомляється про жертв чи постраждалих. Однак за словами речник військово-морських сил Румунії Корнеліу Павела ситуація на курорті досить напружена, адже зараз у містечку перебуває багато туристів.

Крім того, за словами представника Румунії, від початку повномасштабного вторгнення спецслужби країни вже знешкодили кілька морських мін.

"З початку війни в Україні і до сьогодні наші водолази знешкодили п’ять морських мін у зоні нашої відповідальності", – зазначив Павел.

Після вибуху румуни зафіксували ще один об’єкт поблизу курорту, однак після перевірки спецслужбами виявилась, що це колода, яка плавала на поверхні води.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про фіксацію у Румунії російських дронів, які перетнули кордон країни НАТО.

Також "Коментарі" писали, що президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії.