Головна Новини Суспільство події На Сумщині російський вертоліт порушив повітряний простір України: відео (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сумщині російський вертоліт порушив повітряний простір України: відео (ОНОВЛЕНО)

Техніка пересувалася доволі низько, що дозволило зафільмувати політ

16 березня 2021, 18:50 comments1371
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 березня, один із російських вертольотів "Мі-8" перетнув повітряний кордон України в Сумській області. Відеоролик, що засвідчує цей інцидент, розмістив в особистому Telegram-каналі український журналіст Андрій Цаплієнко.

На Сумщині російський вертоліт порушив повітряний простір України: відео (ОНОВЛЕНО)

Російський "Мі-8" порушив український кордон. Фото: Вікіпедія

Подія сталася близько 14 години у селищі міського типу Краснопілля. За населений пункт несуть відповідальність працівники Сумського загону Держприкордонної служби.

Висота польоту була доволі невеликою — близько 100 метрів. Це допомогло очевидцям зняти пересування гелікоптеру на відео. За повідомленням Цаплієнка, авіаційна техніка тримала "курс 90", розгорнулася на глибині 50 метрів над територією України.

Перші коментатори вже запитують під відео, що означає такий "приліт" — перевірку, провокацію чи взагалі щось інше. Дехто жартує, мовляв "москалики заблукали". Чимало серед користувачів і тих, хто зізнається, що на місці прикордонників застосував би зброю, аби збити російський вертоліт.

Офіційних коментарів від Держприкордонної служби чи представників українського уряду поки не пролунало.

UPD. Представники Державної прикордонної служби не залишили ситуацію без уваги. Судячи із повідомлення ДПСУ на офіційній сторінці у Facebook, російським прикордонникам, працюючим на Білгородській та Воронезькій ділянках, було направлено листа стосовно порушення держкордону України російським вертольотом. У ньому вимагається пояснити приналежність літального апарату та обставини, що призвели до появи "Мі-8" над українською територією.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про заяву російського політика Володимира Жириновського, який прогнозував початок повноцінної війни на Донбасі на 15 березня. Після того, як і його слова, й інформація інших тамтешніх політиків не підтвердилася, журналісти звернулися за поясненнями до експертів.

На порталі можна детально прочитати про оцінку подібних дій Росії аналітиком українського національного інституту стратегічних дослідження Миколою Бєлєсковим. Зокрема, спеціаліст вважає, що це черговий виток традиційної російської тактики для тиску на Україну. Ймовірність початку повномасштабного вторгення Росії на українські території експерт вважає меншою за 50%. До таких залякувань політики російського уряду вдаються, аби зрозуміти, як реагуватимуть не лише наша влада, а й представники Заходу. Найбільше це стосується новообраного президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Tsaplienko/598
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

читаем

16 березня 2021, 17:55

как минимум ! с калаша по цели попугать.


Новини