Головна Новини Суспільство події На стадіоні під час футбольного матчу відбулася тиснява: є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

На стадіоні під час футбольного матчу відбулася тиснява: є загиблі

У тисняві на стадіоні під час футбольного матчу Кубка африканських націй загинуло вісім людей

25 січня 2022, 16:20
Поділіться публікацією:

Щонайменше вісім людей загинули і 38 отримали поранення, коли вболівальники штурмували футбольний стадіон, де проходив матч Кубка африканських націй у столиці Камеруну, у понеділок, 24 січня. Про це повідомляє Reuters.

На стадіоні під час футбольного матчу відбулася тиснява: є загиблі

Уболівальники Камеруну на стадіоні - Reuters

Зображення, опубліковані в соціальних мережах, які Reuters не зміг одразу підтвердити, показують, як панікує натовп, який намагається протиснутися крізь вузькі вхідні ворота на новозбудованому стадіоні Олембе в Яунде, де проходив матч 1/8 фіналу між Камеруном та Коморськими островами.

На одному з відео видно, як десятки вболівальників перебираються через паркан стадіону, коли повз проходив поліцейський.

Робота над стадіоном Олембе на 60 000 місць тривала аж до початку найвищого футбольного турніру Африки, що спонукало Конфедерацію африканського футболу (CAF), керівний орган континенту, провести екстрену нараду, щоб обговорити повне скасування змагань. 

"Наразі CAF розслідує ситуацію і намагається дізнатися більше про те, що сталося. Ми постійно спілкуємося з урядом Камеруну та місцевим організаційним комітетом", — йдеться в заяві.

У понеділок на матч прийшла вчителька середньої школи Ванесса Чоуанзі. Вона ледве змогла вимовити слова, коли розповіла про свій досвід по телефону Reuters.

Чоуанзі спробувала увійти на стадіон разом із подругою, але сказала, що охоронці були надто перевантажені масою людей, щоб перевірити квитки.

Коли фанати кинулися до входу, Чоуанзі та її подруга були повалені на землю. За її словами, випадковий перехожий допоміг Чоуанзі втекти, але її подругу затоптали до смерті.

"Вона не могла витримати вагу всіх цих людей", — сказала Чоуанзі крізь сльози.

Уряд не надав жодної інформації про причину тисняви та про те, чи пустили вболівальників на стадіон без квитків. Чому матч продовжився після катастрофи, незрозуміло.

Після низької явки в іграх першого туру на абсолютно нових стадіонах влада Камеруну відкрила ворота стадіону, організувала масовий транспорт і роздала безкоштовні квитки, щоб заманити вболівальників.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Карибах загинули кілька туристів під час перестрілки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини