Головна Новини Суспільство події На Сицилії заблокували повітряний простір через виверження вулкана Етна
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сицилії заблокували повітряний простір через виверження вулкана Етна

Повітряний простір заблоковано для руху через активне виверження Етни

1 квітня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Вулкан Етна в Італії в черговий раз активізувався і через це повітряний простір на Сицилії було заблоковано. Хмара від виверження досягла висоти в дев'ять кілометрів. Про це повідомляє Palermo.repubblica.it з посиланням на керуючу компанію Sac.

На Сицилії заблокували повітряний простір через виверження вулкана Етна

Вулкан Етна в Сицилії - фото з відкритих джерел

"Через активне виверження Етни зараз повітряний простір заблоковано для руху. Таким чином, жоден літак, значить, не зможе здійснити посадку або зліт", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що міжнародний аеропорт Катанії продовжує функціонувати, але рейси поки призупинені.

Нагадаємо, що Етна — діючий стратовулкан, розташований на східному узбережжі Сицилії, недалеко від міст Мессіни і Катанії, і є найвищим діючим вулканом в Європі. За даними Національного музею природної історії, на 2018 рік висота Етни становила 3295 метрів над рівнем моря.

Як раніше повідомляли "Коментарі", найактивніший вулкан Європи, гора Етна, вивергався сім разів за останні два тижні, причому деякі виверження піднімали хмари чорного попелу над довколишніми районами. В останній раз вулкан вивергався 16 лютого, після цього були зафіксовані невеликі сплески активності. Недавнє виверження вулкана, розташованого в Італії, викинуло попіл над сіцілійським містом Дзафферана-Етнеа. Місто виявилося вкритим попелом, що додало роботи місцевим жителям. На узбіччях доріг можна бачити купи попелу — в місті не вистачає мішків, щоб позбутися від нього. Водночас місцеві жителі сподіваються, що влада якомога швидше прибере ці купи, тому, що вони створюють небезпеку на дорогах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини