Головна Новини Суспільство події На радника президента Сергія Шефіра вчинили замах: про що говорить те, що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

На радника президента Сергія Шефіра вчинили замах: про що говорить те, що відбувається

Сергій Нахманович Шефір - сценарист і продюсер, один із засновників і співвласник Кварталу 95, один і бізнес-партнер Володимира Зеленського

22 вересня 2021, 12:11 comments2198
Поділіться публікацією:

Поблизу села Лісники, під Києвом, невідомі скоїли замах на радника президента України Сергія Шефіра. Про що говорить те, що відбувається ? Кому це вигідно? Як можуть події розвиватися далі? На ці питання експерти відповіли виданню "Коментарі-Україна"

На радника президента Сергія Шефіра вчинили замах: про що говорить те, що відбувається

Сергій Шефір - фото з відкритих джерел


Політолог Віктор Таран акцентує, що поки мало інформації, щоб робити однозначні висновки. Але, з його точки зору, існує п'ять базових сценаріїв, які повинні розглядати наслідок і суспільство.


1. Реальне замах, тому що Шефір багатьом останнім часом перейшов дорогу. Зокрема, були скандали з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.


2. Відбувається з першого. Йде міжвидова боротьба між "слугами народу". І Шефіра хотіли не вбити, а лише залякати. Мовляв, відійди від Зеленського, поки не пізно. Таке собі — останнє попередження.


3. Сигнал не Шефіру, а Зеленському. Навколо тебе є вороги, які хочуть вбити. Подивіться, як Зеленський побоюється за своє життя. На свіжих фото з Нью-Йорка навколо нього — мінімум шість охоронців. Тобто, він реально переживає за свою безпеку. Дійсно заляканий, можливо, своїм же оточенням.


4. Відволікання уваги від "вагнергейта". Після чергового скандалу на Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, ми розуміємо, що розслідування підійшло дуже близько до неприємної для ОП і Зеленського правди. Можливо, одну новину намагаються перебити іншим "гарячим" подією. Така собі політтехнологія.


5. Спроба закрутити гайки в Україні за російським сценарієм. Путін, щоб зміцнитися у владі, влаштував вибухи житлових будинків. Звинуватив "терористів". Потім була Чечня-2, посилення силовиків, наступ на громадянські права. Тут може бути щось схоже. Обстріляти, "призначити" ворогів. Можливо, це будуть АТОшники, ветерани, в тому числі протестували проти здачі українських інтересів в переговорах по Донбасу.


"Версії можуть міксувати, бути Взаємодоповнюючи, перетікати одна в одну, — підкреслює Віктор Таран. — Важливо, щоб слідство проходило максимально відкрито, прозоро. І була довіра в суспільстві. Щоб уникнути помилок, які були навколо розслідування вбивства журналіста Шеремета. Коли звинувачені були люди, ступінь провини яких викликає все більше запитань ".


Політичний експерт Денис Гороховський впевнений, що вже за першими офіційними версіями можна буде судити про те, чи дізнаємося ми, хто виступав замовником нападу чи ні.


На його думку, якщо нам традиційно почнуть розповідати про російський слід і важливість Шефіра як державника, який погрожував Кремлю, то з імовірністю 99% можна говорити про те, що це внутрішній конфлікт, який не бажають виносити з "хати".


"Водночас, буде показово, якщо правоохоронці почнуть розслідувати бізнес-діяльність Шефіра і його конфлікти в цій площині", — вважає Денис Гороховський.


Нагадаємо, США опублікували листування одного Джуліані з Аваковим, Баканова і Шефіра. За даними Комітету, частина документів Парнас надав добровільно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини