Головна Новини Суспільство події На Донбасі знову неспокійно: окупанти продовжують обстріли, поранений захисник
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі знову неспокійно: окупанти продовжують обстріли, поранений захисник

Поранений військовослужбовець перебуває в дуже важкому стані

29 серпня 2021, 14:27
Поділіться публікацією:

Останні дні серпня стали особливо "спекотними" для українських захисників Донбасу. І йдеться не про високі температури — російські окупанти активізували свою агресію, безперервно обстрілюючи позиції ВСУ. Як повідомляють в оперативно-тактичному угрупованні "Північ", в неділю, 29 серпня, один із військовослужбовців отримав досить важкі поранення на вогневій позиції.

На Донбасі знову неспокійно: окупанти продовжують обстріли, поранений захисник

29 серпня окупанти важко поранили українського захисника. Фото з відкритих джерел

У штабі зазначають, що обстріл був досить прицільним, а травми, нанесені захиснику, — тяжкими. При цьому боєць отримав всю необхідну медичну допомогу, яку йому могли надати в польових умовах. Після цього українським військовим довелося скористатися послугами повітряного судна, щоб відправити пораненого товариша в медичний заклад.

Заспокійливої інформації від лікарів поки не надходило. Повідомляється, що стан українського бійця — вкрай важкий.

У ОТГ "Північ" зазначили, що російські окупанти отримали гідну вогневу відсіч у відповідь після своєї диверсії. Також інформація про інцидент була спрямована спостерігачам від місії ОБСЄ.

На Донбасі знову неспокійно: окупанти продовжують обстріли, поранений захисник - фото 2

Слід зазначити, що ці серпневі дні — досить непрості для більшості представників ЗСУ, адже 2014 року в цю пору сталася страшна Іловайська трагедія. Російські окупанти також "відзначили" річницю кривавого "котла" для українців черговим загостренням. Так, 28 серпня з окупованих територій близько трьох годин підряд обстрілювали Авдіївку, а 10 українських захисників отримали різні каліцтва.

"Коментарі" вирішили дізнатися в експертів, з чим пов'язано загострення на Донбасі, чому це відбувається саме зараз і чого очікувати далі. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як в День пам'яті загиблих захисників України по всій країні пройшли меморіальні заходи. Згідно з інформацією пресслужби Офісу президента, Володимир Зеленський та інші представники вищої влади також взяли участь у жалобних церемоніях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини