Головна Новини Суспільство події На Донбасі другу добу бойовики тримають режим "тиші"
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі другу добу бойовики тримають режим "тиші"

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції

15 серпня 2021, 10:06
Поділіться публікацією:

За минулу добу, 14 серпня, бойовики жодного разу не порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС). Крім того, з початку неділі, 15 серпня, також залишається тиша. Про це повідомили у пресслужбі штабу ООС.

На Донбасі другу добу бойовики тримають режим "тиші"

Вчора і сьогодні на Донбасі залишається тиша. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Зазначається, що українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил щодо стримування збройної агресії Росії й дотримуються режиму припинення вогню.

Також за минулу добу через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію України пройшли 1329 осіб, на підконтрольну Україні територію прибула 1421 особа.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду "Щастя" і "Новотроїцьке" на підконтрольну Україні територію прибуло по двоє людей.

Як писали "Коментарі", за кілька останніх днів на сході України почастішали обстріли російських бойовиків. За словами представника вітчизняної делегації в ТКГ по Донбасу Сергія Гармаша, причиною такої поведінки могли стати прийдешні зустрічі президента Володимира Зеленського з кількома політичними лідерами інших країн.

Загалом Гармаш каже про можливі шість причин, які здатні вплинути на загострення військової ситуації на Донбасі. Основною з них член ТКГ вважає геополітику, точніше взаємодію української влади з міжнародними партнерами. Як відомо, напередодні Дня Незалежності України Зеленський повинен зустрітися в Києві з німецьким канцлером Ангелою Меркель. В кінці серпня українського президента очікує ділова поїздка до Вашингтона та переговори з Джозефом Байденом. Будь-які взаємодії з представниками інших країн Кремль може розцінювати як особисту загрозу, каже Сергій Гармаш.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба стверджує, що допомога з боку Штатів — лише один з варіантів для якнайшвидшого досягнення компромісу в питанні Донбасу. При цьому питання безпеки обов'язково будуть обговорюватися під час переговорів Володимира Зеленського з главою Білого дому Джозефом Байденом у Вашингтоні. Однак, на думку Кулеби, занадто загострювати увагу на можливому залученні США до переговорів, покладаючи всі надії на їх допомогу, — неправильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини