Головна Новини Суспільство події На Дніпропетровщині 14-річний підліток з перехожим врятували дітей, що провалилися під лід
commentss НОВИНИ Всі новини

На Дніпропетровщині 14-річний підліток з перехожим врятували дітей, що провалилися під лід

Неподалік озера знаходилися місцеві жителі, почувши крики чоловіка, кинулися на допомогу

10 січня 2022, 00:38
Поділіться публікацією:

У Кривому Розі два хлопчики 12-ти та 13-ти років прогулювалися по льоду на затоці м. Саксагань та провалилися. Їх врятували люди, які на той час проходили неподалік. Дітей направили до лікарні. Про це повідомляє ДСНС. Діти відійшли льодом на відстань 4 м від берега і провалилися у воду. Хлопчиків витягли на берег 14-річний підліток та випадковий перехожий. Рятувальники викликали Службу порятунку та швидку. "Діти у задовільному стані були направлені до дитячої міської лікарні № 4 м. Кривий Ріг", — повідомили у ДСНС.

На Дніпропетровщині 14-річний підліток з перехожим врятували дітей, що провалилися під лід

Діти (фото з відкритих джерел)

Рятувальники кажуть, що через нестабільну температуру водоймища то покриваються льодом, то починають танути. Дуже небезпечно ходити таким льодом, тим більше рибалити. Так, на Прикарпатті ледь не загинув рибалка, коли провалився під кригу на міському озері у Снятині Коломийського району. Як повідомили у ДСНС, неподалік озера знаходилися місцеві жителі, почувши крики чоловіка, кинулися на допомогу. Чоловік провалився під кригу на відстані близько 20-25 м від берега. Люди за допомогою мотузки витягли його на берег.

У ДСНС просять взяти до уваги кілька порад щодо поведінки поблизу та на водоймах, коли лід ще надто тонкий:

– виходити на лід можна лише за стійкої морозної погоди;

– забороняється виходити на лід, товщина та міцність якого вам невідомі;

– переходити водойми потрібно у спеціально позначених та обладнаних для цього місцях;

– забороняється спускатися на лижах із крутого берега на неперевірений на фортецю та товщину лід;

— Забороняється збиратися на льоду великими групами в одному місці.

Нагадаємо, в іспанському місті Міслата вітер перекинув надувний замок для дітей, який розміщувався на ігровому майданчику. Внаслідок інциденту постраждали кілька малолітніх. Подія сталася 4 січня увечері. Повідомляється, що загалом постраждалих серед малолітніх було дев'ятеро людей. Свідки викликали екстрену медичну допомогу. Дітей каретами "швидких" госпіталізували до трьох місцевих лікарень. У двох дівчаток у віці п'яти та восьми років значні пошкодження, вони перебувають у тяжкому стані у реанімації. В однієї з пацієнток реанімації лікарі діагностували тяжку травму голови.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини