Головна Новини Суспільство події Шахраї блокують iPhone українців і вимагають викуп: як працює схема
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї блокують iPhone українців і вимагають викуп: як працює схема

Варто пам'ятати, що ніколи не потрібно вводити чужі дані в своєму пристрої

10 березня 2021, 09:20 comments1028
Поділіться публікацією:

В Україні активізувався новий вид шахрайства: аферисти під виглядом покупців обманним шляхом просять продавців iPhone ввести свої облікові дані, а потім блокують смартфон і взамін  вимагають гроші. Про це розповіли в виданні OBOZREVATEL.

Шахраї блокують iPhone українців і вимагають викуп: як працює схема

Шахраї блокують iPhone українців і вимагають викуп - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що одна з жертв виставила на продаж на популярному сайті оголошень смартфон iPhone X. Продажем та вартістю телефону зацікавилася "покупниця". Вона повідомила, що раніше і сама була власницею iPhone, тільки сьомої моделі. За її словами, смартфон був зареєстрований в Польщі, проте пізніше дівчина його розбила.  

"Покупець" розповіла, що тепер її обліковий запис від попереднього iPhone підходить не до всіх моделей.

"Просто у чоловіка на пристрої XS вона працює, а на інших телефонах крутить завантаження і не заходить", — поскаржилася аферистка.

Дівчина попросила перевірити, чи завантажиться її обліковий запис на пристрої, що продається. Якщо все вийде, то вона готова відразу ж придбати смартфон. Для цього шахрайка надіслала свій пароль і id-адреса.
Жертва афери, нічого не підозрюючи, ввела чужі дані на своєму iPhone і навіть відправила аферистці фотографії, щоб та переконалася, що все в порядку. Однак дівчина дуже здивувалася, коли "покупниця" змінила тон спілкування, заявивши, що змінила пароль від iCloud, і тепер його потрібно викупити. В іншому випадку, пристрій заблокується і буде непридатним до використання.
Суму, яку повинна була заплатити продавець телефону зловмисниці — 1050 гривень. Це 10% від ціни, в яку вона оцінила свій телефон.
Раніше портал "Коментарі" розповідав, що шахраї в Україні активізували стару схему. На що слід звернути увагу, щоб не потрапити в мережі зловмисників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини