Головна Новини Суспільство події Менше репресій, більше турботи: чому тисячі людей в Амстердамі вийшли на протести
commentss НОВИНИ Всі новини

Менше репресій, більше турботи: чому тисячі людей в Амстердамі вийшли на протести

Тисячі людей протестують проти жорстких карантинних заходів в Амстердамі, незважаючи на заборону місцевої влади

3 січня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Тисячі протестувальників у Нідерландах пройшли в неділю, 2 січня, вулицями Амстердама на знак протесту проти заходів уряду щодо запобігання коронавірусу, ігноруючи заборону влади на демонстрації. Про це повідомляє Fox News.

Менше репресій, більше турботи: чому тисячі людей в Амстердамі вийшли на протести

Протести в Амстердамі - Fox News

Люди, які брали участь у демонстрації, протестували проти нових карантинних заходів, запроваджених урядом 19 грудня, включаючи закриття всіх барів, ресторанів, магазинів першої необхідності та інших розважальних закладів.

Протестувальники пройшли маршем, незважаючи на те, що місцева влада заборонила акцію протесту через занепокоєння щодо насильства. Пізніше мер Амстердама Фемке Халсема видала екстрений наказ, який вимагав від протестувальників покинути район Музейної площі.

Протестувальники тримали таблички з написом "Зупинити контроль над світом", будучи одягненими в протизахисні костюми.  Інші таблички — "Менше репресій, більше турботи", "Це не про вірус, а про контроль" і навіть прапор "Трамп 2024".

Місцева влада визнала територію протесту загрозою для безпеки, дозволивши поліції проводити превентивний обшук.

Журналісти, які були на акції протесту, бачили, що принаймні одну людину заарештували.

Протестувальники пішли в західний парк Амстердама, щоб відвідати популістський мітинг партії "Форум за демократію", який проходить у неділю, 2 січня.

У Нідерландах зараз кількість випадків коронавірусу становить 85,55 нових випадків на 100 000 людей, хоча омікронний варіант нещодавно став домінуючим варіантом в країні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Амстердамі між правоохоронцями та учасниками протесту, які виступають проти карантинних обмежень, відбулися серйозні зіткнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини