Головна Новини Суспільство події Масова загибель китів у Новій Зеландії: що сталося цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Масова загибель китів у Новій Зеландії: що сталося цього разу

На момент прибуття рятувальників живими залишалися 26 китів, але вони були занадто слабкими і їх приспали

25 листопада 2020, 21:51
Поділіться публікацією:

Майже 100 китів-лоцманів загинули після того як масового викинулися на берег на островах Чатем, повідомило в середу Міністерство охорони природи Нової Зеландії. Про це пише CNN.

Масова загибель китів у Новій Зеландії: що сталося цього разу

Близько 97 китів і три дельфіна загинули, коли викинулися на мілину, про що співробітникам Департаменту охорони природи стало відомо близько полудня за місцевим часом у неділю. На момент прибуття рятувальників на місце, де були кити, в живих залишилося тільки 26 з них, при цьому вони виглядали дуже ослабленими. В результаті було прийнято рішення приспати тварин.

Кити-лоцмани — це маленькі зубасті кити з опуклим чолом, короткою мордою і загостреними плавниками. Це товариські істоти, які можуть жити групами по 10, 100 і кілька тисяч особин.

Ще два кити викинулися на берег в понеділок, і їх також довелося приспати, повідомили в Департаменті охорони природи, додавши, що кити будуть залишені розкладатися природним шляхом.

Нагадаємо, близько сотні китів-пілотів викинулися на західний берег в Шрі-Ланці. Рятувальники та волонтери намагаються ліквідувати наслідки природного інциденту. Відзначається, що цей випадок — один з найбільших масових виходів морських мешканців на берег.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини