Головна Новини Суспільство події Маніпуляції та робота зі свідками. Загрози у справі про вбивство підлітка на фунікулері
commentss НОВИНИ Всі новини

Маніпуляції та робота зі свідками. Загрози у справі про вбивство підлітка на фунікулері

Обставини злочину, коли чоловік вбив підлітка на фунікулері, дозволяють добре маніпулювати кваліфікацією злочину і довести її до мінімальних санкцій, підкреслила у Фейсбуці Ганна Маляр. Кримінальний кодекс дозволяє так зробити

9 квітня 2024, 12:35 comments1106
Поділіться публікацією:

Є такі злочини, які приречені стати резонансними. Це випадки, коли вчинок злочинця переходить критичну межу сприйняття суспільством насильства і несправедливості. Вбивство 16-річного хлопця біля Фунікулеру працівником однієї з силових структур — це саме той випадок, відзначила Ганна Маляр, колишня заступниця міністра оборони, яка до цієї посади працювала як адвокат і займалася відстоюванням прав потерпілих у таких злочинах.

Маніпуляції та робота зі свідками. Загрози у справі про вбивство підлітка на фунікулері

Київський фунікулер

На жаль, говорить вона, жодне слідство і правосуддя вже не відновить справедливість у традиційному розумінні, бо від рук негідника постраждала хороша молода людина, життя якої не повернеш, а негідник продовжить жити.

Проте, за її словами, є шанси на справедливість у розумінні Кримінального кодексу. Коли покарання відповідає тяжкості вчиненого.

"Так, обставини злочину дозволяють добре маніпулювати кваліфікацією злочину і довести її до мінімальних санкцій. І кримінальний кодекс теж дозволяє так зробити. Тим більше, що загиблий вже нічого не розкаже, а свідки можуть піддаватись різним видам впливу — навіть законним. З людиною можна так "фахово" поговорити, що вона повірить у те, чого не бачила", — підкреслила Маляр.

За її словами, коли дорослий дядько з силового відомства, з великою ймовірністю нетверезий (за свідченням очевидців) ображає у громадському місці незнайомого йому підлітка, а потім не задовольнившись драматургією подій наносить удар такої сили, що людина головою пробиває міцне скло — то це не прикра необережність, а з великою ймовірністю — умисел.

"Бо сили вочевидь неспівмірні між ними. І це видно навіть п’яному. Зрозуміти, що це може призвести до фатальних наслідків, не так складно. Навіть якби там скла не було. Падіння від такого удару на тверду поверхню може призвести до смерті. А якщо зловмисник це не розумів через свій стан, то це лише обтяжує цього відповідальність", — заявила Маляр.

Нагадаємо, 7 квітня загинув підліток на станції київського фунікулера. В його вбивстві звинувачується військовослужбовця Управління державної охорони України. За даними слідства, у нього виник конфлікт із компанією хлопців.  Чоловік штовхнув одного із підлітків, після чого той головою розбив віконне скло та отримав різані рани шиї. Хлопець помер до приїзду лікарів. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві, він знаходиться у СІЗО.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини