Головна Новини Суспільство події Лубінець розкрив нові деталі скандалу на Полтавщині: що приховують правоохоронці
commentss НОВИНИ Всі новини

Лубінець розкрив нові деталі скандалу на Полтавщині: що приховують правоохоронці

Скандал із хлопчиком на Полтавщині: виявили відомості, які вказують на ймовірні порушення права на справедливий судовий розгляд справ

10 вересня 2024, 11:50 comments1120
Поділіться публікацією:

Скандал, що розгорівся навколо справи про побиття 12-річного хлопчика у селі Котельва, Полтавської області, набирає обертів з новими подробицями. Виявлені документи та свідчення вказують на потенційні порушення права на справедливий судовий розгляд. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Лубінець розкрив нові деталі скандалу на Полтавщині: що приховують правоохоронці

Скандал із хлопчиком на Полтавщині

Зазначимо, що у селі Котельва троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця: його побили та вчинили сексуальне насильство. Суд призначив їхнім батькам лише маленький штраф у 850 гривень. 

Омбудсман втрутився і виявив, що інформація про побиття та інші злочини спочатку не була правильно зареєстрована в офіційних документах, що викликало підозри про несправедливість у судовій системі.

“Лише після набуття цією подією суспільного резонансу, а також, зокрема й внаслідок вжитих нашою інституцією, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого. Йдеться про правоохоронців із Котельви”, — написав омбудсман

Наразі почали розслідування, під час якого відсторонили декілька правоохоронців, щоб вони не могли впливати на розгляд справи. Зокрема, відсторонені:

- начальник сектору поліцейської діяльності у селищі Котельва, 

- його заступник,

- інспектор ювенальної превенції, 

- заступник начальника поліції Зінькова, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві.

“Для встановлення всіх обставин, мій Представник у Полтавській області здійснив візит до суду та ознайомився з матеріалами судових справ, у результаті чого виявив низку обставин, які наразі можуть вказувати на наявність підстав для звернення с дисциплінарними скаргами до Вищої ради правосуддя під час розгляду яких буде надана належна правова оцінка діям судів”, — зазначив Омбудсман Лубінець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини