Головна Новини Суспільство події Лойфман про процес проти Медведчука: Ми спостерігаємо порушення закону на кожному етапі процедури
commentss НОВИНИ Всі новини

Лойфман про процес проти Медведчука: Ми спостерігаємо порушення закону на кожному етапі процедури

Зокрема, правозахисник розповів, що плівки, які є основоположним каменем усіх кримінальних справ, є неоригінальними

13 листопада 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Захист голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народного депутата Віктора Медведчука спостерігає грубі порушення сторони звинувачення на кожному етапі процесу проти лідера української опозиції. Про це під час прес-конференції заявив адвокат Дмитро Лойфман, передає 112.ua.

Лойфман про процес проти Медведчука: Ми спостерігаємо порушення закону на кожному етапі процедури

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Таких порушень просто неймовірніша кількість. Це відбувається тому, що злочину не існує. Коли є злочин, таких порушень уже немає, все робиться, правоохоронні органи працюють, а коли злочинів не існує і перед правоохоронцями стоїть завдання вдатися, винайти кримінальну справу, то це все робиться ось так. Звичайно, закон не передбачає способу фальсифікації справи. А якщо не передбачає, звісно, ​​на кожному етапі процедури ми спостерігаємо грубі порушення", — наголосив адвокат.

Лойфман детально розповів, з якими порушеннями зіткнулися адвокати опозиційного політика.

"Якщо взяти цю саму ситуацію з цим браслетом. У нас є на даний момент два рішення суду, в якому прокурорам відмовлено в тому, щоб зобов'язати Віктора Володимировича носити цей браслет. Двома рішеннями суду суд вже встановив факт того, що це непотрібна процедура і вона не є необхідною у цій справі. Наразі нам вручено клопотання про продовження вже обраного запобіжного заходу.У рамках цього судового засідання, якщо дотримуватися процедури, прописаної законом, суд може ухвалити лише рішення або продовжити те, що вже обрано, або відмовити у продовженні, і на який термін, якщо продовжити... Прокурори у свою чергу знову своє клопотання пихають, цей браслет, двічі вже відмовлений. Таким чином змушують суд взяти на себе злочин, фактично... Що стосується збору доказів. Для нього теж є певна процедура, яка чітко прописана в законодавстві України, як ці докази мають збиратися, фіксуватися та надаватися надалі в суді. і, які є основним каменем усіх цих справ. По суті це не плівки, це диски. Це навіть не оригінал, оригінал ніхто у вічі не бачив. Якщо припустити, що СБУ справді проводила ці заходи в установленому законному порядку, на підставі санкцій апеляційних судів, і ці диски отримані законним чином, то яким чином можна пояснити, що всі ці диски датовані 2021 роком. Як у 2021 році, можуть бути записи, які були зроблені у 2014 році. Можна питання, чи це копія. Де оригінал? А оригіналу немає..." – розповів Лойфман.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини