Головна Новини Суспільство події Лісова пожежа в Колорадо: влада встановила можливу причину катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Лісова пожежа в Колорадо: влада встановила можливу причину катастрофи

Всього в окрузі Суперіор, Луїсвілл та Боулдер вогнем було знищено 991 споруду

3 січня 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

Влада округу Боулдер, штат Колорадо, не виключає підпал як можливу причину лісової пожежі, яка знищила тисячі акрів і сотні будинків. Про це повідомляє Fox News.

Лісова пожежа в Колорадо: влада встановила можливу причину катастрофи

Різдвяна ялинка з вогнями на фоні пожежі в Луїсвіллі - фото з відкритих джерел

Поліція повідомила Fox 31 Denver, що вони розслідують усі можливі причини пожежі минулого тижня, заявивши, що якщо пожежу спричинили підпал або людська недбалість, винні люди будуть притягнуті до відповідальності.

Згідно з попереднім звітом, оприлюдненим у суботу, 1 січня, 991 будівля була знищена в результаті пожежі в районі Суперіор, Луїсвілл та в некорпоративному окрузі Боулдер, штат Колорадо. Ще 127 конструкцій було пошкоджено пожежею, яка охопила понад 6000 акрів, оскільки сильні вітри допомагали підживлювати та поширювати руйнівне полум’я.

Незважаючи на те, що пожежа була найбільш руйнівною в історії штату, станом на суботу, 1 січня, не повідомлялося про смертельні випадки в результаті стихійного лиха, хоча влада повідомила, що троє людей вважаються зниклими безвісти. 

Депутати з офісу шерифа округу Боулдер обшукали власність людей округу, щоб з'ясувати, чи могла пожежа бути спричинена вибухом.

"Ми активно досліджуємо низку порад, які надійшли вчора ввечері від спільноти. Одна з цих порад призвела до того, що ми видали ордер на обшук майна"", — сказав шериф Джо Пелле в суботу NBC 9. 

Губернатор Колорадо Джаред Поліс заявив у неділю, 2 січня, що ФБР надаватиме допомогу в розслідуванні пожежі.

"Губернатор Джаред Поліс підтверджує, що ФБР допомагає розслідувати причину пожежі", — повідомила Еллісон Шеррі на Громадському радіо Колорадо в неділю, 2 січня, в Twitter.

Пелле також зазначив, що в день початку пожежі був день червоного прапора, тобто людям заборонялося розводити вогонь.

"Ми з’ясовуємо причину та походження пожежі. Якщо виявиться, що це підпал чи необережна поведінка з вогнем, ми вживемо відповідних заходів. У день пожежі був день червоного прапора, тому вогню не повинно було бути", – сказав Пелле.

Як повідомляли раніше "Коментарі", великі лісові пожежі за межами Денвера знищили щонайменше 580 будинків, 30 000 людей евакуювати і відправили шістьох людей до лікарень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини