Головна Новини Суспільство події Кривий Ріг накрила небезпечна пилова буря: чи загрожує вона людям (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кривий Ріг накрила небезпечна пилова буря: чи загрожує вона людям (ФОТО)

Місцевих мешканців просять обмежити пересування містом

21 жовтня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

На Місто Кривий  Ріг насунулась пилова буря, що є небезпечною для городян. Про це в соціальних мережах інформує керівник місцевої екологічної інспекції Андрій Мальований.

Кривий Ріг накрила небезпечна пилова буря: чи загрожує вона людям (ФОТО)

Пилова буря в Кривому Розі (facebook.com/AndriyMalovany)

За його інформацією 20 жовтня місцева система моніторингу повідомила про  значне збільшення норм із вмістом пилу. Схожі пилові бурі тепер вже характерні і для нашої країни через  те, що змінюється клімату.

Це трапляється з тої причини, що довго немає опадів і ґрунт пересушується. Буревій підіймає верхній сухий шар ґрунту, що і веде до запилення повітря на чималій території.  Якраз в ці дні маємо штормові пориви вітру і жовтий рівень небезпеки.

Керівник екоінспекції зазначив, що в їх рідному місті ситуація є складною через те, що працює багато гірничодобувних підприємств та відкритих кар’єрів. Штормові пориви вітру здіймають в повітря небезпечні сполуки і дрібно дисперсні частки з територій промислових об’єктів. Це є небезпечним явищем для здоров’я людей.

Важливо, що фахівці дають поради, як вберегти себе під час пилової бурі. При можливості, в такий час  потрібно менше ходити територією міста. Коли необхідно вийти з дому, обов’язково надягнути маску або  захистити обличчя пов’язкою з тканини. В приміщенні мають  працювати зволожувачі повітря, не зашкодить і вологе прибирання.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Кривому Розі чоловік зі зброї стріляв у підлітків.За інформацією поліціянтів, городянин два рази вистрілив з травматичної зброї в сторону, куди йшли два місцеві хлопчаки. На цьому місці знайшли дві гільзи.  Потім стрілець одумався чи злякався того, що накоїв та втік додому.

 
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини