Головна Новини Суспільство події Криптовалюта на 13 мільйонів: у НАЗК піймали на брехні голову регуляторної служби
commentss НОВИНИ Всі новини

Криптовалюта на 13 мільйонів: у НАЗК піймали на брехні голову регуляторної служби

Відомство вже 6 раз просить надати пояснення

8 жовтня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:

НАЗК вже шостий раз передає запрошення очільнику Державної регуляторної служби Олексію Кучеру і чекає, аби він з’явився тут для надання пояснень.

Криптовалюта на 13 мільйонів: у НАЗК піймали на брехні голову регуляторної служби

Чиновник не зміг довести наявність валюти (фото з відкритих джерел)

 Питання у фахівців відомства, яке бореться з корупцією, виникли до посадовця з приводу декларацій за 2019 та 2020 роки, які він подавав як ексголова Харківської облдержадміністрації.  Після перевірки антикорупційне відомство знайшло там недостовірні відомості щодо наявності чиновником зберігань в криптовалюті на суму більше ніж 13, 1 млн грн.

 Також матеріали про розбіжності в документах, виявлені після перевірки, передано до НАБУ.

Разом з тим, через відповідне рішення КСУ,  притягнути порушника до кримінальної відповідальності за такі махінації неможливо. Але за махінації в цих документах більше ніж на 227 тисяч грн передбачена адмінвідповідальність. Тому антикорупційне відомство вшосте нагадує посадовцю про його візит сюди для пояснень. Але Кучер ігнорує ці запрошення.

Аби пришвидшити його візит, агентство відправило лист в Кабінет Міністрів та Комісію з питань вищого корпусу державної служби, аби вони вплинули на чиновника.

Важливо, що ексгубернатор Харківщини задекларував криптовалюту на понад 13 мільйонів гривень, але доказів наявності не вказав. Хоча Bitcoin має публічну адресу (Public Address). Вона відкрита  і вказує хто нею володіє.

 Разом з тим, за інформацією податкової, загальний дохід посадовця та членів його родини за час роботи з 2001 по 2020 рік нараховує  понад 880 тисяч гривень.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що НАЗК опублікувало список чиновників з грубими порушеннями в деклараціях.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини