Головна Новини Суспільство події Кожна четверта жінка була жертвою насильства з боку партнера
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожна четверта жінка була жертвою насильства з боку партнера

Аналіз показує, що 27% жінок віком від 15 до 49 років зазнали фізичного та/або сексуального насильства з боку інтимного партнера протягом свого життя.

23 лютого 2022, 05:30
Поділіться публікацією:

За даними нового дослідження, понад чверть жінок віком до 50 років у всьому світі зазнали домашнього насильства з боку чоловіка-партнера. Про це повідомляється у медичному журналі The Lancet. Вчені Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та інших установ проаналізували 366 досліджень, проведених між 2000 та 2018 роками, що містяться у Глобальній базі даних ВООЗ про поширеність насильства щодо жінок. Вони охоплюють 161 країну та два мільйони жінок та дівчат віком від 15 років та старших.

Кожна четверта жінка була жертвою насильства з боку партнера

Дівчина (фото з відкритих джерел)

Аналіз показує, що 27% жінок віком від 15 до 49 років зазнали фізичного та/або сексуального насильства з боку інтимного партнера протягом свого життя. Справжня цифра, ймовірно, ще вища, оскільки жертви часто не бажають повідомляти про своїх кривдників, а дані зібрано в пандемію, під час якої рівень домашнього насильства зріс. Приблизно кожна сьома (13%) жінка сказала, що акт насильства відбувся протягом останнього року, що еквівалентно 492 мільйонам жінок у всьому світі.

Вважається, що дослідження є найбільшим аналізом насильства щодо жінок, які перебувають або були у відносинах сьогодні. Аналіз стосувався фізичного чи сексуального насильства та не охоплював психологічного та економічного.

Нагадаємо, домашнє насильство є одним із найбільш "замовчуваних" злочинів не тільки в Україні, а й у всьому світі. За інформацією "РБК-Україна", депутати Верховної Ради нарешті підтримали посилення адміністративної відповідальності за скоєння такого роду насильства або злочинів за ознаками статі. "За" документ під номером 3908-1 висловилися одразу 336 народних обранців. Згідно з новоприйнятим законопроєктом, до військовослужбовців, військовозобов'язаних, поліцейських та представників деяких інших правоохоронних організацій застосовуватимуться загальні вимоги при несенні відповідальності за скоєння домашнього насильства. При цьому позбутися громадських або виправних робіт, а також адмінарештом ці категорії людей не зможуть.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини