Контрабандисти завезли в Україну невідомі ліки для пацієнтів із COVID-19

СБУ затримала зловмисників, які завезли в Україні невідомі препарати для лікування суміжних хвороб при коронавірусі

В Україні виявили контрабандно завезені ліки, серед яких і препарати для пацієнтів із коронавірусом. Про це інформує Служба безпеки України.

Повідомляється, що медичні препарати невідомого походження та якості, серед яких ліки, рекомендовані під час згортання крові при COVID-19, контрабандисти доставили літаками з однієї з країн Південно-Східної Азії. За даними СБУ, про належне транспортування, умови зберігання та дотримання температурних і санітарних вимог не йдеться.

У Держлікслужбі заявили, що вилучені медичні препарати можуть нести потенційну загрозу життю та здоров’ю.

Крім того, ці ж ділки, за даними СБУ, поставляли в Україну медичні препарати онкологічної та репродуктивної групи. Продавали все це через Інтернет, а також низку безліцензійних аптек.

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили більше 4 тис. упаковок незареєстрованих в Україні медичних препаратів. Загальна сума сягає майже 6,5 млн грн. Також вилучено 66,2 тис. доларів та 65 тис. грн готівкою, банківські картки, комп’ютери.

Нагадаємо, СБУ заблокувала розповсюджену схему шахрайства. Шахраї вдавали з себе працівників фінустанов та виманювали дані банківських карток. Затримані "заробляли" майже мільйон гривень щодня на своїй діяльності. Схема існувала кілька місяців.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, Служба безпеки України викрила та заблокувала мережу ботоферм, які поширювали неправдиву інформацію про вакцинацію в Україні. Окрім того, зловмисники створювали інформацію на підтримку терористичних організацій "Л/ДНР". В СБУ з'ясували, що ботоферма фінансувалася з території Російської Федерації.