Головна Новини Суспільство події Контрабанда в Одесі: як і скільки заробили на «товарі під прикриттям» (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрабанда в Одесі: як і скільки заробили на «товарі під прикриттям» (ВІДЕО)

У журналістському розслідування виявили можливі порушення на одеській митниці

8 лютого 2021, 19:00 comments7093
Поділіться публікацією:








Журналіст Ален Бобров в своєму журналістському розслідуванні заявив, що в Одесі на митниці нібито було пропущено контрабандний вантаж із Китаю, через що державі нанесено чималі збитки.

Контрабанда в Одесі: як і скільки заробили на «товарі під прикриттям» (ВІДЕО)

Фото з відкритих джерел

Так, журналіст у своєму блозі розповідає про так званий "товар прикриття".


Згідно з журналістським розслідуванням, контейнер TCNU7129952 завезла до Одеси фірма "Сайрус-груп". За даними ЗМІ, ця компанія належить до орбіти бізнесмена Ореста Фірманюка. Його прізвище в переліку "королів контрабанди" згадував екскерівник митниці Максим Нефьодов.

Як повідомляє журналіст Ален Бобров, в електронній декларації на вантаж "Сайрус-груп" Фірманюка було заявлено "пледи, сумки, тканину, коробки, постільну білизну". Але коробок у контейнері нібито не було, каже Бобров.

"Якщо порівняти декларацію з пакувальним листом – його видають при завантаженні за кордоном і це, нагадаю, справжній перелік того що везуть – то виявляємо різницю у мінус майже тонну коробок та зменшення загальної ваги нетто на 2,5 тонни", — повідомляє Бобров.

За даними журналіста, в контейнері могли провезти більш дорогі товари — жіночі сумки. Бобров відзначає, що нібито "аферу прокрутили навіть попри те, що автоматизована база контролю митниці "Інспектор" давала команду на "проведення повного митного огляду з розкриттям 100 відсотків пакувальних місць та поглибленим обстеженням транспортного засобу".

Контрабанда в Одесі: як і скільки заробили на «товарі під прикриттям» (ВІДЕО) - фото 2

Журналіст заявляє, що  підлеглі керівника Контрольно-Моніторингової митниці, Олексія Стояновського, мали повністю перевірити цей контейнер з метою "перевірки відповідності кількості та опису товарів даним, зазначеним у митній декларації, адже є очевидний ризик недостовірного декларування". 

Однак, за даними журналіста Алена Боброва, заступник керівника Одеської митниці Денис Пудрик і Стояновський нібито діяли іншим чином. Крім того, Бобров заявив, що також може бути замішаний інспектор Гиридюк. Останній, як йдеться у відеоролику, в базі написав: "контроль проведено, невідповідностей/порушень не виявлено"".

За оцінками митних брокерів, з якими журналіст обраховував схему, ця подія призвела до недоборів митних платежів з одного контейнера на майже 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, "Коментарі" з експертами розібралися, чому в Україні не можуть навести порядок в роботі Митної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь

14 лютого 2021, 14:52

Злодії своє добрали , своє вони не пропустять!


Новини