Головна Новини Суспільство події Компанія-монополіст «Петро Великий» Алли Ландар наживається на похованні померлих від COVID - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія-монополіст «Петро Великий» Алли Ландар наживається на похованні померлих від COVID - ЗМІ

Журналісти повідомляють, що компанія "Петро Великий" оцінює свої послуги в 23 тисячі гривень, в той час як вартість похоронних послуг в Києві коливається в діапазоні до 8 тисяч гривень

6 серпня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Компанія "Петро Великий" Алли Ландар може використовувати своє монопольне становище на ринку ритуальних послуг Києва, щоб отримувати надприбутки на похованні пацієнтів, які померли від COVID-19. Про це йдеться в статті, опублікованій на порталі "Апостроф".

 Компанія-монополіст «Петро Великий» Алли Ландар наживається на похованні померлих від COVID - ЗМІ

Алла Ландар - фото з відкритих джерел

За даними видання, гучний скандал навколо Ландар розгорівся ще навесні 2020 року. Тоді відомий волонтер Геннадій Друзенко заявив, що в київському крематорії приймають померлих від COVID тільки з катафалків компанії "Петро Великий", яка нібито вимагає за свої послуги від 23 тис. грн. Цю інформацію підтверджують і родичі померлих від COVID жителів столиці.

Схожа ситуація, за даними ЗМІ, відбувається і у Василькові.

За словами членів Громадської ради при КМДА Євгена Шкулія та Сергія Троценка, "Петро Великий" — єдина в Києві фірма, яка орендує приміщення під магазини похоронних товарів і послуг у всіх моргах і інших медичних установах, де є патологоанатомічні відділення.

"Тут простежується корупційна складова. Як може одна фірма перебувати у всіх моргах? " — каже Євген Шкулій.

За оцінками експертів, реальна вартість похоронних послуг в Києві коливається в діапазоні від 7 до 8 тисяч грн. У цю суму вже закладений і прибуток ритуальних агентств. Компанія "Петро Великий" бере з клієнтів нібито від 23 тисяч грн. Таким чином з кожного поховання Алла Ландар може отримувати близько 15 тисяч надприбутку.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що співробітник правоохоронних органів з міста Дніпро тероризує родичів померлих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини