Головна Новини Суспільство події Кількість жертв в Україні стрімко зростає: яку причину назвали в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість жертв в Україні стрімко зростає: яку причину назвали в ООН

Скільки цивільних громадян загинули влітку в Україні

сьогодні, 17:15
Поділіться публікацією:

В ООН проаналізували ситуацію в Україні та оприлюднили отримані результати. Так, за даними організації влітку, з 1 червня до 31 серпня, в Україні через повномасштабну російську агресію загинули щонайменше 589 цивільних людей. Ще 2685 — зазнали поранень. Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини, повідомляє портал “Коментарі”.

Кількість жертв в Україні стрімко зростає: яку причину назвали в ООН

Ілюстративне фото

Статистику від ООН оприлюднили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Зазначається, що кількість жертв серед цивільних за вказаний період була на 45% вищою, ніж за попередній — весну 2024 року.

“Зростання кількості загиблих пов’язане зі щоденними обстрілами поблизу лінії фронту, особливо в Донецькій області, а також масованими атаками на енергетичну інфраструктуру України”, — йдеться у повідомленні міністерства.

У Мінреінтеграції зазначили, що загалом, за даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, з 24 лютого 2022 року в Україні внаслідок дій, пов’язаних зі збройною агресією РФ, загинули щонайменше 11 743 цивільні особи та 24 614 отримали поранення.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Росія посилила обстріли Харківської, Сумської та Запорізької області КАБами. 2 жовтня ворог скинув КАБи на Харків. “Попередньо удари прийшлися по Шевченківському та Київському районам. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється”, — зазначив Ігор Терехов. Також очільник міста повідомив, що удар одного з КАБів прийшовся по житловій багатоповерхівці. Ігор Терехов уточнив, що на місці прильоту по багатоповерхівці пожежа — горить сам будинок та авто біля нього. “Маємо попередню інформацію про вісьмох постраждалих”, — повідомив мер міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини