Головна Новини Суспільство події Київські митники виявили 7,5 тисяч капсул для схуднення з психотропами
commentss НОВИНИ Всі новини

Київські митники виявили 7,5 тисяч капсул для схуднення з психотропами

Препарати, що пересилалися з порушенням митного законодавства, були вилучені.

31 серпня 2021, 22:01
Поділіться публікацією:

На Київській митниці виявили засоби для схуднення з вмістом психотропних речовин, обіг яких обмежено. Їх намагались переслати з Китаю на територію України в міжнародних поштових відправленнях. Про це повідомили в прес-службі Київської митниці.

Київські митники виявили 7,5 тисяч капсул для схуднення з психотропами

Митники склали протоколи про порушення митних правил. Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA

В трьох міжнародних посилках, відправлених українцями з Китаю самим собі ж в Україну як отримувачам, знаходилося загалом 7,5 тисячі капсул у блістерах з написами "Li Da".

Препарати частково були без картонних упаковок, з яких можна було б дізнатися про виробника, склад препарату чи принаймні термін його придатності.

Митні експерти виявили, що в цьому препараті складовою є сибутрамін — психотропна речовина, обіг якої обмежено. Відповідно до законодавства, пересилати у міжнародних поштових відправленнях психотропні речовини заборонено.

Митники склали протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.

Препарати, що пересилалися з порушенням митного законодавства, були вилучені.

Нещодавно стало відомо, що чоловіку, який знаходився в Харківському СІЗО, намагалися передати згущене молоко та полуничний десерт з наркотиками. Про це розповіли в Північно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань. Зазначається, що всього було два схожих випадки. Вперше одному з ув'язнених передали згущене молоко з білою речовиною всередині. Вдруге посилку передавали вже іншому ув'язненому. Цього разу схожу на наркотик речовину знайшли в згущеному молоці та полуничному десерті.

Як писали "Коментарі", близько 40 найменувань планують додати до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в Україні.

Так, для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів". Як повідомляється у документі, прийняття постанови забезпечить виконання Україною міжнародних зобов’язань. Зокрема, йдеться про рекомендації ВООЗ і рішення Комісії ООН з наркотичних засобів. Крім того, цей крок сприятиме роботі правоохоронців: передбачається, що змінений перелік дасть змогу правоохоронним органам на етапі досудового слідства приймати подальші процесуальні рішення.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини