Головна Новини Суспільство події Київрада "вивела з тіні" неофіційні нічні паркомайданчики
commentss НОВИНИ Всі новини

Київрада "вивела з тіні" неофіційні нічні паркомайданчики

У Києві діятимуть 660 спеціально обладнаних майданчиків на 60 тисяч 159 машиномісць.

31 серпня 2021, 22:57
Поділіться публікацією:

Київська міська рада затвердила регулювання 214 нових спеціально відведених (нічних) паркувальних майданчиків на 21 тисяч 657 машиномісць. Так,  64 депутати підтримали внесення змін до додатку 5 рішення  від 23 червня 2011 р. № 242/5629 "Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві". Про це повідомили в прес-служба Київської міської ради.

Київрада "вивела з тіні" неофіційні нічні паркомайданчики

В Киеве будут действовать 660 специально оборудованных площадок на 60 000 159 машиномест. Фото: kyivcity.gov.ua

Як зазначив начальник Управління (інспекції) з паркування Дмитро Рахматуллін, це ті майданчики, які десятиліттями функціонували нелегально, приносячи дохід певним групам осіб. Раніше вони ніяким чином не були оформлені, і бюджет міста не отримував жодних коштів за їх використання.

Також проектом рішення збільшується кількість машиномісць до 7896 на 225 наявних майданчиках.

Відтак, у Києві діятимуть 660 спеціально обладнаних майданчиків на 60 тисяч 159 машиномісць.

"За умови облаштування та експлуатації нових майданчиків, орієнтовна сума додаткових надходжень складе 46 млн грн на рік, – зазначив Дмитро Рахматуллін. – Надходження від збільшення машиномісць на існуючих паркомайданчиках принесе бюджету міста додатково 16,8 млн грн на рік".

Окрім того, ухваленим рішенням з додатку вилучаються земельні ділянки, на яких оформлена оренда або постійне користування, а також майданчики, розташовані на проїжджій частині вулиць. 91 паркомайданчик на 7167 машиномісць включається до переліку відведених (денних) паркувальних майданчиків, згідно з Наказом ДТІ № Р-67 від 25 березня 2021 р.

Як писали "Коментарі", перша машина назавжди залишиться в пам'яті водія. Саме на ній автомобіліст закріплює знання, які отримав в автошколі, та формує стиль їзди. Тому перша машина повинна бути максимально зручною, невибагливою та економічною.
 Експерти видання "Твоя машина" вирішили допомогти новачкам та склали список моделей, які можуть претендувати на звання "найкраща перша автівка".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини