Головна Новини Суспільство події Київ вимагає розслідувань: у Грузії зірвали український прапор
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ вимагає розслідувань: у Грузії зірвали український прапор

Чоловіка, який зірвав прапор України очікує значний штраф. Поліція та українське посольство співпрацюватимуть для його пошуку.

8 травня 2023, 17:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У центральному парку грузинської столиці Тбілісі невідомий чоловік зірвав український прапор, що висів на флагштоку. Посольство України в Грузії вимагає почати розслідування щодо інциденту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Georgia.

Київ вимагає розслідувань: у Грузії зірвали український прапор

Чоловік в Грузії зриває прапор України. Фото: скріншот

До соцмереж потрапило відео як у центральному парку Ваке невідомий чоловік починає знімати синьо-жовтий прапор. Чоловік мав відмичку для зняття його зі флагштока, однак через деякий час невідомий перестає акуратно діяти та зриває прапор України.

За даними грузинського телеканалу Mtavari, невідомий чоловік, ймовірно є проросійським прихильником та належить до угрупувань "Консервативний рух" та "Альт-Інфо".

На такі дії відреагували в українському посольстві, назвавши інцидент "неприпустимим".

"Абсолютно неприпустима ситуація із опоганенням наших українських символів", — говорить тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов.

Касьянов також додав, що МЗС України та правоохоронні органи Грузії будуть спільно працювати для виявлення та покарання невідомого чоловіка. Слід додати, що у 2022 році у Грузії набув чинності закон, який дозволяє оштрафувати людину на 1000 ларі (близько 15 тис. гривень) за образу герба чи прапора країни, яка має дипвідносини з Грузією

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Грузія відповіла на інформацію про відновлення авіасполучення з Росією.

Також "Коментарі" писали про президента Росії Володимира Путіна, який привітав лідерів СНД з 9 травня, проте одного президента не згадав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини