Головна Новини Суспільство події Київ офіційно переходить на жорсткий карантин: перелік нових обмежень
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ офіційно переходить на жорсткий карантин: перелік нових обмежень

Весь громадський транспорт буде працювати тільки для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури

31 березня 2021, 16:27 comments1239
Поділіться публікацією:

Столичний міський голова Віталій Кличко повідомив, що з 5 квітня в Києві посилюється карантин у зв'язку з розповсюдженням коронавірусного захворювання. Обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня, передає ТСН.

Київ офіційно переходить на жорсткий карантин: перелік нових обмежень

Київ офіційно переходить на жорсткий карантин: перелік нових обмежень - фото з відкритих джерел

Так, із понеділка буде припинено роботу дитячих садків і шкіл. 

Перевезення пасажирів громадським транспортом будуть здійснюватися за спеціальними перепустками. Таким чином, як і навесні 2020 року, користуватися транспортом буде дозволено виключно працівникам підприємств критичної інфраструктури. Столичний голова рекомендував керівникам установ і підприємств забезпечити співробітникам можливість працювати дистанційно або надати відпустки, якщо це можливо.

З 5 квітня під забороною і відвідування столичних закладів громадського харчування. Вони зможуть працювати тільки на доставку або на виніс.

Віталій Кличко закликав співробітників правоохоронних органів здійснювати контроль за дотриманням карантинних обмежень як жителями Києва, так і закладами.

"Київ вводить більш суворі обмеження. У нас немає іншого вибору, інакше будуть сотні смертей щодня. Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого поширення вірусу і не допустити трагічних наслідків", — заявив Кличко.

Нагадаємо, що в Києві фіксується перевищення епідеміологічного порогу — він становить 121,2% (за норми 100%). Станом на 31 березня в столиці виявили найбільшу кількість нових випадків зараження коронавірусом — 1100.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що провідний інфекціоніст України Ольга Голубовська розповіла, чому офіційна статистика захворюваності коронавірусом може відрізнятися від реальної кількості хворих. За словами фахівця, COVID-статистику можна множити на п'ять і навіть на десять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини