Головна Новини Суспільство події Кіберполіція викрила студента, який продавав дані понад 20 мільйонів українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіберполіція викрила студента, який продавав дані понад 20 мільйонів українців

Відомо, що 19-річний мешканець Києва та студент одного з вищих навчальних закладів створив бот у месенджері для продажу конфіденційної інформації

2 лютого 2022, 02:36
Поділіться публікацією:

Кіберполіція України викрила хлопця, який продавав конфіденційні, комерційні та персональні дані понад 20 мільйонів українців. Йому може загрожувати до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції. Відомо, що 19-річний мешканець Києва та студент одного із вищих навчальних закладів створив бот у месенджері для продажу конфіденційної інформації, зокрема персональних даних громадян України.

Кіберполіція викрила студента, який продавав дані понад 20 мільйонів українців

Кіберполіція - фото з відкритих джерел

Вартість доступу до робота складала 1 долар на день або 4 долари за 20 спроб для пошуку даних конкретних осіб. Оплата приймалася на криптогаманець. Хлопець мав бази даних кількох десятків мільйонів громадян. Інформацію він купував на форумах хакерів. Також він розробляв та впроваджував механізм пошуку даних за фотографіями, використовуючи штучний інтелект. Повідомляється, що у правопорушника проведено обшуки та вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони. Поліція також виявила бази даних, скомпрометовані в період з 2014-2019 року. Наразі бази даних вилучено із незаконного обігу, а облікові записи зловмисника заблоковані. Вони містили дати народження, прізвища, ім'я та по батькові громадян, серії та номери паспортів, індивідуальних податкових номерів платників податків та номерів телефонів, фотозображення осіб тощо.

Нагадаємо, німецька поліція оприлюднила найбільший у світі кримінальний ринок онлайн. Сервери DarkMarket розташовувалися в Україні та Молдові. Чому наша кіберполіція нічого не бачить? Чи можна було відстежити DarkMarket в Україні? Хто та чому продає-купує на цих майданчиках? Хто їх кришує? "Коментарі" шукали відповіді на ці запитання разом із експертами.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини