Головна Новини Суспільство події Катували і застосовували насильство: у підпільній в'язниці "ДНР" катували десятки людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Катували і застосовували насильство: у підпільній в'язниці "ДНР" катували десятки людей

За тортури в так званій тюрмі "Ізоляція" судитимуть вісім представників "МГБ ДНР"

2 жовтня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

За тортури і насильство у так званій в'язниці "Ізоляція" судитимуть вісім представників "МГБ ДНР". Про це йдеться на сайті офісу Генерального прокурора України.

Катували і застосовували насильство: у підпільній в'язниці "ДНР" катували десятки людей

В'язниця "Ізоляція", фото з відкритих джерел

Через злочинні накази шість так званих конвоїрів підпільної в'язниці в диких і нелюдських умовах незаконно утримували 24 людей. Зловмисники застосовували до полонених жорстоке поводження, психологічне і фізичне насильство, катували і примусово залучали до праці.

"Завершено спеціальне досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт щодо 8 представників незаконного воєнізованого формування "МГБ ДНР" за фактом торгівлі людьми, керівництва та участі в злочинній організації, участі в терористичній організації, участі в діяльності не передбачених законами України воєнізованих формувань, порушення законів і звичаїв війни", — йдеться у повідомленні.

В ході досудового розслідування вдалося встановити, що з 2014 по 2017 роки двоє представників так званої "служби спеціальних операцій Міністерства державної безпеки ДНР" займалися незаконною діяльністю, яка полягала в захопленні і незаконному утриманні цивільних осіб і військовослужбовців Збройних Сил України у так званій в'язниці "Ізоляція" в Донецьку. Через те, що обвинувачені ховаються від слідства, їх судитимуть заочно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "ДНР" отримала підлий удар в спину. І від кого! Від братської Росії!

Нагадаємо, експерти для видання "Коментарі" проаналізували ситуацію в ОРДЛО напередодні виборів до Держдуми, а також розповіли, як події можуть розвиватися далі і як впливають на те, що відбувається, російсько-білоруські навчання "Захід-2021".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини