Головна Новини Суспільство події Ізраїль ударив по наметовому табору в Газі: десятки загиблих та поранених – Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль ударив по наметовому табору в Газі: десятки загиблих та поранених – Reuters

Повідомляється про 40 загиблих у наметовому таборі Гази

10 вересня 2024, 16:32
Поділіться публікацією:

Ізраїльські удари призвели до утворення величезної вирви у зазначеній зоні безпеки на півдні Гази ще до світанку у вівторок, внаслідок чого спалахнули намети та палестинські сім'ї опинилися похованими під піском. Про це повідомило видання Reuters, передає портал "Коментарі".

Ізраїль ударив по наметовому табору в Газі: десятки загиблих та поранених – Reuters

Газа 10 вересня, фото: REUTERS/Mohammed Salem

Палестинські офіційні особи спочатку заявили, що внаслідок ударів загинули або зазнали поранень десятки людей, щонайменше 19 тіл були доставлені до лікарні, а інші жертви, ймовірно, були втрачені або опинилися під завалами. Журналісти Reuters бачили кілька тіл наступного ранку. Ізраїль оскаржив дані про палестинські втрати.

Ізраїльські військові заявили, що завдали удару по командному центру бойовиків ХАМАС, які, за їхніми словами, проникли в зазначену "гуманітарну" зону в Аль-Мавасі, величезний табір на піщаному ґрунті, де військові наказали сотням тисяч палестинців сховатися після того, як їм наказали залишити свої будинки.

ХАМАС заперечує присутність будь-яких бойовиків.

Рятувальники всю ніч копали лопатами, розшукуючи тіла і тих, хто вижив, але опинився під піском, де в результаті удару утворилася вирва розміром з невелике футбольне поле.

Пресслужба уряду Гази, контрольованого ХАМАС, пізніше повідомила, що кількість загиблих перевищила 40 людей. Зазначається, що в результаті ударів не менше 60 людей отримали поранення, а багато хто зник безвісти.

За словами місцевих жителів та медиків, по табору впало п'ять чи шість ракет та бомб.

Служба з надзвичайних ситуацій у Газі заявила, що спалахнуло не менше 20 наметів. За оцінками, загинуло або було поранено 65 людей, включаючи жінок та дітей.

Спецпредставник ООН з питань миру на Близькому Сході Тор Веннесланд рішуче засудив ізраїльський удар по густонаселеному безпечному району, заявивши при цьому, що мирні жителі в жодному разі не повинні використовуватися як живий щит.

Ізраїльські військові заявили, що завдали удару по високопоставленим командирам ХАМАС, які діяли в командному центрі, розташованому на території зазначеної гуманітарної зони.

"Ці терористи брали безпосередню участь у скоєнні бійні 7 жовтня і останнім часом займаються здійсненням терористичної діяльності", — йдеться у повідомленні.

Військові додали, що дані про втрати, опубліковані владою ХАМАС у секторі Газа, "не відповідають інформації, що є у розпорядженні Армії оборони Ізраїлю, точним даним про використані боєприпаси та точність удару".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини