Головна Новини Суспільство події Хуртовини в українських Карпатах: синоптики застерігають про сходження лавин любителів гір
commentss НОВИНИ Всі новини

Хуртовини в українських Карпатах: синоптики застерігають про сходження лавин любителів гір

В Карпатах зберігається загроза сходження лавин

1 січня 2022, 18:35
Поділіться публікацією:

Вітчизняні синоптики знову попереджують про значне погіршення погодних умов в українських Карпатах. Зокрема, в ці новорічні дні там очікуються великі хуртовини.  А на високогір'ях та гірських перевалах так само складна ситуація, виникла загроза сходження снігових лавин. Про це інформує пресслужба  Державної служби надзвичайних ситуацій.

Хуртовини в українських Карпатах: синоптики застерігають про сходження лавин любителів гір

У Карпатах є загроза сходження лавин (facebook.com/MNS.GOV.UA)

Рятувальники оприлюднюють небезпечний прогноз передбачувачів погоди, попереджаючи українських туристів, зокрема, любителів гір, аби  в ці вихідні дні вони утримались від походів в Карпати. Бо цього року це може бути небезпечно для їх життя.

Зокрема, за оприлюдненою на сайті рятувального відомства, інформацією,  сьогодні, в суботу та завтра, в неділю  на високогір’ях  на сході Закарпаття та в  карпатських горах Львівщини буде  зберігатись чимала небезпека сходження снігових лавин з гір. Це — 3 рівень небезпеки. Також 1 січня  в гірській місцевості на території Івано-Франківщини, через великі хуртовини та опади, можлива небезпека через зсув снігових лавин. За коефіцієнтом, це -3 рівень небезпеки.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, Українські рятувальники отримають пожежний літак Ан-32П: "Антонов" підписав контракт із ДСНС.Українські рятувальники матимуть новий літак. Про це повідомляється на офіційному сайті Державного концерну "Укроборонпром".Як стало відомо, 17 грудня Державне підприємство "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпрому", уклало контракт на постачання протипожежного літака Ан-32П для ДСНС України.Літак Ан-32П призначений для гасіння лісових пожеж, транспортування та десантування пожежників і спеціального спорядження, обладнання та вантажів, необхідних для їх роботи. Крім того, завдяки обладнанню повітряного судна є можливість впливати на хмари та викликати опади над областю загоряння.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dsns.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ТТ

2 січня 2022, 08:58

Удивительно грамотные сегодня журналисты, редакторы и модераторы! Прочитав заголовок человек (средней грамотности) должен понимать так, что в горах могут сходить лавины любителей гор! Может правильнее было бы написать "синоптики предупреждают любителей гор о возможном сходе лавин"? Грамотность писак - на грани фантастики! Но если их берут на работу в СМИ, значит собственники-работодатели еще "грамотнее"!


Новини