Головна Новини Суспільство події Харків обстріляли з "Градів": багато поранених та загиблих
commentss НОВИНИ Всі новини

Харків обстріляли з "Градів": багато поранених та загиблих

Відео масованого артилерійського вогню по житлових будинках Харкова опубліковано у соціальних мережах

28 лютого 2022, 16:56
Поділіться публікацією:

У Харкові російські війська обстріляли з "Градів" два спальних райони: Рогань та Олексіївку. Вже відомо про 3-х загиблих та 14-ти поранених місцевих жителів. Про це повідомляє УНІАН на своєму Telegram-каналі.

Харків обстріляли з "Градів": багато поранених та загиблих

Харків - фото з відкритих джерел

"10 хвилин тому вдарили по двох спальних районах. Рогань та Олексіївка. Вже відомо про 14 поранених та 3 загиблих", – йдеться у повідомленні.


Відео масованого артилерійського вогню по житлових будинках Харкова опубліковано у соціальних мережах. Крім того, на відео потрапили автомобілі, що загорілися від обстрілу, припарковані біля одного з багатоквартирних будинків міста.


Мер Харкова Ігор Терехов у коментарі УП повідомив: "Йдуть обстріли. По житлових кварталах. Це війна, справжня війна".


"У нас і поранені, і вбиті жителі, мирні. Жертви серед військових. Не знаю, чи це наступ, але поки ми говоримо, ось знову стріляють", — додав він.


Пізніше Терехов повідомив, що точно відомо про одну загиблу жінку, а також 15 поранених військових та 16 цивільних. Водночас він підкреслив, що влада ще не може з'ясувати кількість загиблих.


"Харків – це невід'ємна частина України! Ми будемо чинити так, і всі місцеві жителі це підтримують, ми зібралися в єдиний кулак. Ми стоятимемо до кінця за Україну. Ми єдині як ніколи", – наголосив він.


Нагадаємо, сьогодні, 28 лютого, місцеві жителі Енергодару в Запорізькій області, коли дізналися, що до них наближається колона російських танків, "Градів" та піхоти, розпочала активну підготовку до "зустрічі" з противником. Відео опублікували у соціальній мережі. На кадрах видно, що люди вирішили власноруч зупинити просування ворога. Вони зробили блокпости з шинами, загородженням, встановили кілька протитанкових їжаків і розсипали дорогою шипи, щоб російські війська пробили колеса. Коли ворожа колона побачила перешкоду і місцевих жителів, які вийшли захищати свою територію, зупинилася за кілька метрів і не продовжила рух. На жаль, поки що невідомо, чи зважилися війська Російської Федерації рухатися далі до Енергодару або ж розвернулися та поїхали. До речі, у всіх містах України люди об'єдналися та стали на захист своїх територій, аби допомогти нашим військовим.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини