Головна Новини Суспільство події Хапають просто на вулиці: на Донбасі примусово забирають чоловіків і відвозять на полігони (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Хапають просто на вулиці: на Донбасі примусово забирають чоловіків і відвозять на полігони (ВІДЕО)

Бойовики мобілізували мінімум 4 тисячі осіб

22 лютого 2022, 23:40 comments1303
Поділіться публікацією:

На територіях самопроголошених республік  представники  "ЛДНР" з примусу проводять мобілізацію чоловіків. Як розповідають мешканці Луганська, їх під час облав затримують в центрі міста. Про це інформує ВВС Україна.

Хапають просто на вулиці: на Донбасі примусово забирають чоловіків і відвозять на полігони (ВІДЕО)

Людей забирають прямо на вулиці (фото: facebook.com/denisovaombudsman)

 Луганчани говорять, що військові у формі зупиняють хлопців та дорослих чоловіків, що йшли вулицями і відводять до автобусів. При цьому, багато заляканих людей  не хочуть про це розповідати.

 Тому встановити приблизну кількість, таким чином мобілізованих луганчан непросто. Станом  на 20 лютого, майже 4 тисячі мешканців мобілізовано.  Це засвідчив керівник "Східної правозахисної групи" Павло Лисянський.

Як він зазначив, керівництво республік закликає на службу всіх мужчин, які отримали паспорти Росії чи "ДНР" чи "ЛНР". Крім того, виїхати з міста заборонено всім чоловікам призовного віку.

 За інформацією Лисянського, мужчин везуть до військкоматів та на пункти військових зборів, потім   для проходження короткочасного інструктажу на полігони ОРДЛО, де проводять навчання місцеві "резервісти".

Важливо, що під призов забирають навіть неповнолітніх юнаків від 17 років. Про це інформує Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

 У військових училищах НЗФ "ДНР" та "ЛНР", де навчаються 16-18 річні луганчани, віддані накази про приведення до бойової готовності і з дальшою участю їх вихованців  під час бойових дій.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про  танки на вулицях ДонецькаУ мережі з'явилося відео, на якому видно, як військова техніка, включаючи танки, пересуває околицями окупованого Донецька.  Відео опублікував телеканал "Sky News".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Буба

22 лютого 2022, 23:54

А бабы у них тоже ого-го! Пусть их тоже забирают!


Новини