Головна Новини Суспільство події «Хабар судді ОАСК може бути провокацією НАБУ», - журналіст Володимир Бойко
commentss НОВИНИ Всі новини

«Хабар судді ОАСК може бути провокацією НАБУ», - журналіст Володимир Бойко

Журналіст Володимир Бойко заявив, що за справою про хабар судді ОАСК, в якому фігурує брат Павла Вовка, нібито може стояти провокація НАБУ

9 квітня 2021, 17:57
Поділіться публікацією:

Журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці в Facebook заявив, що нібито керівник Головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський міг втратити 90 тисяч доларів США з тих 100 тисяч, які фігурують у справі про хабар для суддів Окружного адміністративного суду Києва.

«Хабар судді ОАСК може бути провокацією НАБУ», - журналіст Володимир Бойко

Затримання. Фото: НАБУ

Як пише Бойко, мова йде про бюджетні гроші, які нібито могли бути використані для провокації підкупу.

"Оскільки запекла боротьба Ситника з головою Окружного адміністративного суду Києва (Павлом, — ред.) Вовком поки не принесла директору НАБУ бажаного результату, Ситник зі своїм кумом Калужинським могли вирішити підсунути Вовку гроші шляхом провокації хабара — тобто через негласного позаштатного працівника НАБУ подати позов в ОАСК, а потім спробувати умовити когось із довірених осіб Вовка взяти гроші для передачі голові суду за "правильне" рішення", — йдеться в повідомленні журналіста.

За даними Бойка, нібито Калужинський міг вирішити передати гроші в ОАСК через брата Вовка, Юрія Зонтова.

"Взявши в казначействі 100 тис. доларів і запустивши їх через агента на прізвище Коваленко "для передачі Вовку"", — заявив журналіст.

За його словами, спочатку НАБУ могло організувати подачу до Окружного адміністративного суду Києва позову від імені страхової компанії "АКС Кепітал", яка була зареєстрована в грудні 2018 року, але з листопада 2020-го перебуває в стадії ліквідації за рішенням засновників. Відповідач — Головне управління Державної податкової служби в Києві.

"30 грудня 2020 суддя Балась відкриває виробництво, а вже 13 січня 2021 агент НАБУ Коваленко зустрічається з адвокатом Юрієм Дінцем, який є другом Зонтова, і просить допомогти задовольнити позов. Далі Донець виходить на Зонтова, обіцяє Коваленку, що все владнає за 100 тис. доларів і 5 квітня 2021 отримує гроші, які для цієї операції були зняті з рахунку НАБУ в Держказначействі. Але в Окружний адміністративний суд Києва ці долари не потрапили", — стверджує журналіст.

За даними Бойка, 6 квітня нібито з подачі Калужинського почалися обшуки.

"У нього почалася істерика і він наказав підлеглим бігти по всіх адресах, куди заходили останнім часом Зонтов і Донець, виламувати там двері, проводити обшуки і шукати втрачений предмет хабара", — повідомляє Бойко.

Як зазначив Бойко, нібито знайшли тільки 10 тис. доларів у Дінця.

Нагадаємо, 6 квітня антикорупційні органи повідомили, що викрили в отриманні 100 тисяч доларів хабара двох адвокатів, які нібито обіцяли вирішити питання в судовому позові через главу ОАСК Павла Вовка. За словами НАБУ один з них — "близький родич" Вовка.

Глава ОАСК Павло Вовк у себе в Facebook написав про те, що "як і у всіх попередніх" гучних "справах НАБУ, тут немає правових підстав, належних доказів та перспективи", назвавши НАБУ "цирковим правопорушувальним органом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини