Головна Новини Суспільство події Греція звинуватила українських солдатів у вбивстві: влада закликає своїх громадян "негайно" покинути Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Греція звинуватила українських солдатів у вбивстві: влада закликає своїх громадян "негайно" покинути Україну

Греція каже, що на сході України вбито двох експатріантів, і закликає всіх греків «негайно» покинути державу

14 лютого 2022, 15:58 comments1202
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Греції повідомило у понеділок, 14 лютого, що двоє грецьких експатріантів загинули та ще двоє отримали серйозні поранення в результаті інциденту за участю українських солдатів на сході країни поблизу лінії фронту конфлікту. Про це повідомляє Reuters.

Греція звинуватила українських солдатів у вбивстві: влада закликає своїх громадян "негайно" покинути Україну

Прапор Греції - фото з відкритих джерел

Греція опублікувала рекомендацію, в якій закликала своїх громадян уникати поїздок в Україну та закликала всіх греків виїхати "негайно" через побоювання, що Росія, яка згрупувала сили біля кордонів України, може незабаром вторгнутися.

Міністерство закордонних справ Греції повідомляє, що троє українських військових "несуть відповідальність" за смерть і поранення чотирьох греків у селі Гранітне неподалік від "лінії зіткнення" з проросійськими сепаратистськими силами, які захопили частину на сході України у 2014 році.

Зазначається, що насильство виникло після того, як греки та українські солдати посварилися "з незначної причини".

У ньому не повідомляється, що греки робили в цьому районі, але представник грецького міністерства закордонних справ заявив, що інцидент не має нічого спільного з триваючим конфліктом в регіоні.

У повідомленні міністерства йдеться, що міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас намагався поговорити зі своїм українським колегою з приводу інциденту та підкреслив, що грецька громада в Україні має бути захищена. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у США пояснили евакуацію дипломатів з України. Виконуючий обов’язки посла США в Україні заявив, що наказ родинам дипломатів у посольстві виїхати з країни було видано, оскільки Росія може атакувати "будь-якого дня", якщо захоче. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ANTON

14 лютого 2022, 17:00

Хохлы всегда были предателями, и могут вырожать свои амбиции когда их намного больше или когда у них в руках оружие. Я это хорошо помню по службе в армии.


Новини