Головна Новини Суспільство події ГПУ повідомила про підозру народному депутату України: він не заплатив понад 97 млн грн податків
commentss НОВИНИ Всі новини

ГПУ повідомила про підозру народному депутату України: він не заплатив понад 97 млн грн податків

Депутатом було зареєстровано право власності на 1221 об'єкт нерухомого майна

25 березня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Співробітники Генеральної прокуратури України повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень депутату Верховної ради. Дану інформацію оприлюднила Генпрокурор Ірина Венедиктова на офіційній сторінці в Facebook, передає ТСН.

ГПУ повідомила про підозру народному депутату України: він не заплатив понад 97 млн грн податків

ГПУ повідомила про підозру народному депутату України - фото з відкритих джерел

За даними слідства, народний обранець, починаючи з 2012 року, займався господарською діяльністю з будівництва в с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка Київської багатоквартирних житлових будинків з метою отримання прибутку від продажу квартир і нежитлових приміщень в них в подальшому. Однак реєстрації як суб'єкт господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця або юридичної особи народний депутат не здійснив.

Ірина Венедиктова також зазначила, що після побудови житлових будинків депутатом було зареєстровано право власності на 1221 об'єкт нерухомого майна. Повідомляється, що протягом 2015-2020 років уповноважена ним за дорученням особа здійснювала продаж нерухомості, передаючи депутату більш, ніж 360 мільйонів гривень доходу.

Дані кошти депутат декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не як від заняття підприємництвом. При цьому застосовувана ставка податку дорівнювала 5% замість 18%.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що з 2014 року 70 громадянам РФ повідомлено про підозру за розв'язування та ведення агресивної війни проти України і пособництво у вчиненні цих дій. Серед них — російські чиновники. Про це заявила генпрокурор України Ірина Венедиктова в інтерв'ю "Інтерфакс", 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини