Головна Новини Суспільство події ФСБ заарештувало українку на кордоні з окупованим Кримом - їй загрожує ув'язнення в російській тюрмі
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ заарештувало українку на кордоні з окупованим Кримом - їй загрожує ув'язнення в російській тюрмі

Жінка намагалася оминути російських прикордонників на пункту пропуску в Крим, оскільки не мала документів

4 лютого 2021, 16:46
Поділіться публікацією:

Російська ФСБ затримала українку на кордоні з окупованим Кримом, вона намагалася потрапити на територію півострову повз пункт пропуску, який знаходиться під контролем Росії. Про це повідомляє Кримінформ.

ФСБ заарештувало українку на кордоні з окупованим Кримом - їй загрожує ув'язнення в російській тюрмі

Пункт пропуску "Армянськ". Фото: TASS

Прес-служба російських прикордонників опублікувала повідомлення, в якому йдеться про те, що громадянка України 1966 року народження була затримана під час спроби перетину "державного кордону, минаючи встановлений пункт пропуску у бік Російської Федерації".

"На свідоме порушення режиму перетину кордону її підштовхнула відсутність дійсних документів, що засвідчують її особистість", — йдеться в повідомленні.

За словами окупантів, жінка змогла безперешкодно пройти без документів через пункти пропуску, підконтрольні Україні. Далі вона попрямувала до російського автомобільного пункту "Армянськ", який намагалася оминути за кілька сотень метрів. Її помітили і затримали.

Наразі окупаційна влада порушила проти неї карну справу за ознаками складу злочину. Її обвинувачують за російськими законами, за статтею 322 КК РФ, у якій йдеться про санкції за перетин державного кордону Росії без дійсних документів на право в'їзду на території Російської Федерації. Суд може вирішити засудити громадянку України і покарати її позбавленням волі на два роки.

Українські офіційні органи поки ситуацію не коментують.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів про те, яких заходів він приймає, аби не дати Росії легалізувати окупацію півострова, використовуючи наукову спільноту. За його словами, Україна постійно блокує спроби вишів, що розташовані на території окупованого Криму, брати участь у міжнародних конференціях, в тому числі й в онлайн форматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

закром

9 лютого 2021, 19:20

дура дурой, если это всё правда. идиотка.


Новини