Головна Новини Суспільство події Фіктивні шлюби з українками – як організатори переправляли через кордон іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіктивні шлюби з українками – як організатори переправляли через кордон іноземців

В Україні розкрили злочинну схему, внаслідок якої незаконні мігранти потрапляли до нашої країни

25 листопада 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Поліцейські управління міграційної поліції спільно зі слідчими ГУНП у Дніпропетровській області за участю Служби безпеки України в Дніпропетровській області викрили злочинне угруповання, яке займалося незаконною легалізацією іноземців в Україні. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Фіктивні шлюби з українками – як організатори переправляли через кордон іноземців

Фіктивний шлюб - фото з відкритих джерел

У налагодженому процесі переправлення іноземців до України брали участь двоє іноземців та двоє наших співвітчизників, які організували схему фіктивних шлюбів. Через оформлення шлюбу з українками громадяни Сирії, Іраку, Єгипту та Туреччини отримували довгострокові візи та право на проживання в нашій країні.

Як встановили правоохоронні органи, іноземнці знаходили потенційних клієнтів, які бажають отримати українське громадянство, а їхні партнери в Україні підшукували українок, які за гроші погоджувалися одружитися з ними. А також допомагали їм у незаконному перетині державного кордону.

В результаті відпрацьованого процесу іноземець реєструвався за місцем проживання "нареченої" та незаконно отримував вид на тимчасове чи постійне право проживання в Україні.

У угрупованні активну участь брала співробітниця одного з районних відділів реєстрації актів цивільного стану. Саме вона й укладала фіктивні шлюби у прискорені терміни. Ціна оформлення такого шлюбу становила 500 доларів, а вартість отримання виду на постійне проживання становила близько 2 тисячі доларів. Внаслідок роботи незаконної схеми, організатори "шлюбного агентства" заробили понад 120 тисяч доларів.

24 листопада, в процесі обшуків, будинки у фігурантів виявили та вилучили свідоцтва про шлюб, паспорти іноземців, чернові записи, мобільні телефони, печатки, гроші та інші речові докази.

У рамках розслідування поліція опитує свідків, у тому числі і жінок, які одружилися.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про вручення фігурантам повідомлення про підозру.

Раніше видання "Коментарі" писало , що польська поліція розслідує причини смерті мігранта на кордоні з Білоруссю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини