Головна Новини Суспільство події Фальсифікат алкоголю та продуктів: експерт розповів, як і де українців обманюють перед Новим роком
commentss НОВИНИ Всі новини

Фальсифікат алкоголю та продуктів: експерт розповів, як і де українців обманюють перед Новим роком

Підроблений алкоголь часто продається у звичайних магазинчиках

11 грудня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Напередодні новорічних свят недобросовісні продавці часто намагаються нажитися на довірливих співгромадянах. Так, в Україні почастішали випадки продажу підробленої червоної ікри та фальсифікованого алкоголю. Про це виданню OBOZREVATEL розповів виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов.

Фальсифікат алкоголю та продуктів: експерт розповів, як і де українців обманюють перед Новим роком

Фальсифікат алкоголю - фото з відкритих джерел

Експерт розповідає, що зараз українцям пропонують ікру за 140 гривень за баночку, нібито вона зроблена на території Росії. Хоча насправді виявляється, що це білкова ікра, тобто підробка.

За словами Несміянова, продають і фальсифіковані спиртні напої.

"Вам продають не справжній алкоголь, а фальсифікат. Дай боже, щоб не сурогат. Від фальсифікату болить голова, а від сурогату люди іноді й помирають", — наголосив фахівець.

Несміянов зазначає, що підроблений алкоголь найчастіше продається у звичайних магазинчиках. Великі торгові мережі становлять близько 40% ринку, а решта – невеликі магазини, бари, ринки, ярмарки тощо.

Експерт наводить у приклад невдалий досвід відвідування магазинів у Запоріжжі. В одному з них фахівцеві вдалося знайти кілька видів фальсифікованого білоруського масла, а в інших – підроблені ковбасу, молочну продукцію, каву, оливкову олію.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні виявили курятину із сальмонелою. Відомо, що її привезли до нас із Польщі. Продукція була поставлена до "М'ясного торгового дому" (Київ) і "Ред Міт" (Запоріжжя), які тепер позбавляються права продавати курятину, а також вони зобов'язані вилучити м'ясо з обігу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини