Головна Новини Суспільство події Євгеній Комаровський пояснив чому, українські лікарі покидають країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Євгеній Комаровський пояснив чому, українські лікарі покидають країну

Відомий лікар розповів про оплату медиків в країні

29 жовтня 2021, 22:11
Поділіться публікацією:

Український лікар заявив, що сьогодні з України масово тікають медичні працівники. Адже вони знаходяться у жахливій ситуації. Про це він заявив в ефірі програми "Свободу слова" Савіка Шустера.

 Євгеній Комаровський пояснив чому, українські лікарі покидають країну

Євгеній Комаровський (фото з відкритих джерел)

Він заявив, що суспільство хоче якісних лікарів, як в Польщі, а платить їм українську зарплату.

"Та ситуація, в якій знаходяться не тільки лікарі, алей всі медпрацівники,  я б назвав знущанням. І така ситуації є за всі роки нашої країни. За це медичні працівники голосують ногами, стрімголов покидаючи країну. І це один із критеріїв ефективності політичного керівництва країни — еміграція людей та еміграція фахівців. Лікарі покидають країну і ми ніяк не можемо всі разом нарешті зрозуміти, що наша головна цінність, все-таки — не земля, не надра, не газ, нафта. Країна — це люди. І коли країна різко втрачає людей... Майже  найкращих — це справжня катастрофа. Сьогодні зупинити відтік медичних кадрів ви можете тільки тим, що принципово змінимо відношення суспільства до медичних працівників. Насправді медичні працівники в даній ситуації це тільки — один із пластів із загальної проблеми держави. Де всі люди, що працюють на державу, не зацікавлені. Ну, лікар може існувати тільки тоді, коли ви хворі. Поліцейський може існувати тоді, коли ви порушуєте закон, суддя може існувати, якщо у нього багато роботи. Ми в принципі створили чудово модель, якщо ви здорові, то лікарі помирають з голоду. Лікар повинен тільки одного, щоб ви зникли з його очей, як можна швидше — здоровим. А не придумати вам купу хвороб і отримати купу відкатів за продаж ліків, за призначення. Ми вирішимо цю проблему тільки тоді, коли лікар буде в Україні точно такий, як лікар у Польщі та Німеччині. Наші айтішники тому й нормальні, бо вони отримують стільки, що айтішники в Польщі. Коли у нас айтішники будуть такі, як в Польщі, то в нас все буде те саме. А то ми хочемо лікарів так, як в Польщі, але зарплату нате, як у нас",- заявив відомий лікар.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що Комаровський розповів, чому так і не став депутатом від "Слуги народу".


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 жовтня 2021, 10:49

Жодного прикладу поважного ставлення до суспільства самозакоханими, продажними, корумпованими «патріотами» взагалі нема. З самого початку незалежності, тих, хто хотів економічного, наукового, прогресу та зростання для України, патріотично-зневажливо називали «ковбасниками». Ці продажні/підроблені «герої», «патріоти», ставляться до суспільства як у «Скотному дворі» Оруела.


Новини