Головна Новини Суспільство події Евакуація дітей з Донбасу до РФ: у Зеленського жорстко відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація дітей з Донбасу до РФ: у Зеленського жорстко відреагували

Віцепрем'єрка наголосила, що тільки на РФ сьогодні висить відповідальність

18 лютого 2022, 22:10
Поділіться публікацією:

Очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зробила заяву, що метод примусового вивезення дітей з окупованого Донецького регіону на російську територію  — можлива провокація  Росії і саме ця країна буде  нести відповідальність за наслідки, що можуть статись. Про це міністерша говорила під час брифінгу в п’ятницю, 18 лютого.

Евакуація дітей з Донбасу до РФ: у Зеленського жорстко відреагували

Ірина Верещук (фото з відкритих джерел)

 За словами Ірини Верещук, Росія, використовуючи привід евакуації, забирає дітей – зараз ці дані перевіряються, але вивозять дітей з тимчасово окупованих територій Донецького та Луганського регіонів і везуть їх в Ростовський та інші регіони.

  "Я хочу відразу сказати – це може бути і мета може бути – провокація. І відразу хочу сказати, якщо, не дай Бог, щось станеться і Росія в якійсь спосіб буде щось пояснювати, повна відповідальність за те, що зараз відбувається на тимчасово окупованій території, особливо з цивільним населенням, за міжнародним гуманітарним правом лежить на Російський Федерації", – резюмувала  керівниця Міністерства  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що головнокомандувач ЗСУ записав звернення на тлі ситуації в ОРДЛО. За словами Залужного, армія України не планує жодних наступальних операцій, адже вони можуть призвести до численних жертв серед населення. Головнокомандувач ЗСУ додав, що навіть зараз, під час активного обстрілу бойовиками українських позицій, військові Об'єднаних сил будуть відповідати лише в разі загрози особовому або цивільному складу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

18 лютого 2022, 22:48

Да ну на.А как насчет "хорватского сценария", "вешать будем потом".Это типа болтовня двух подпивших рогулей в шинке,или заявы офиуиальных лиц?!!


Новини